Iskolaadminisztráció - Integrált Oktatásirányítási szoftverek

Aromo iskola-adminisztrációs rendszer: 7 sikerkulcs a hatékony iskolavezetéshez A megnövekedett adminisztrációs feladatok gyors és hibátlan elvégzése komplex iskola-adminisztrációs rendszerek alkalmazását igényli.
 
Most az Aromo akkreditált iskola-adminisztrációs rendszer 7 olyan oldalát mutatjuk meg, ami nagyban hozzájárul a hatékony iskolavezetéshez.
 
Az Aromo iskola-adminisztrációs rendszert a Mentor Informatika Kft. fejlesztette ki kimondottan közoktatási környezetre, hogy az óvodáktól az oktatási intézmények minden szintjén átfogó megoldást nyújtson  az iskolai ügyvitel megkönnyítésére, figyelembe véve a különböző intézmény típusok különleges igényeit!

Az Aromo iskola-adminisztrációs rendszer 7 sikerkulcsa

1. Iskolai dokumentumok kezelése - Naprakész információk az iskolaigazgatásnak

Az Aromo akkreditált iskola-adminisztrációs rendszer egy gyors rálátást biztosít az intézmény gazdasági folyamataira, elősegíti a pénzügyi tervezést és értékelést.

Az iskola-adminisztrációs rendszer egyik legnagyobb előnye, hogy minden adatot garantáltan csak egyszer kell rögzíteni! Az adatfeltöltést követően már csak az adatváltoztatásokat kell átvezetni, nincsen többszöri rögzítés.
 
Azzal, hogy a listák és különböző lekérdezések, kimutatások pillanatok alatt elektronikusan keletkeznek és tárolhatók is, jelentősen csökken a papír alapú nyilvántartások szükségessége, így az Aromo iskola-adminisztrációs rendszer nem csak környezetbarát, de mérhető költségmegtakarítást is eredményez.
 
Az iskola-adminisztrációs rendszer  a tanév során összegyűjtött adatokból automatikusan kimutatásokat készít és egységes adatszolgáltatást biztosít a KIR felé.

2. Fenntartói statisztikák készítése- Objektív rálátás az intézményekre

Az Aromo iskola-adminisztrációs rendszer segítségével az iskolavezetés a fenntartó és felügyeleti szervek által igényelt összetett lekérdezések könnyedén elkészíthetők, így a fenntartó naprakészen követheti nevelés-oktatási intézményeinek működését.
 
Az elkészített kimutatások bármelyike Excel-be átemelhető. Az intézmények által használt formanyomtatványok egyszerűen létrehozhatók.

3. Októberi statisztika, normatív igénylés és tankönyvrendelés

Az adatfeltöltés után az OKTÓBERI STATISZTIKA, valamint a normatíva igénylés is egy kattintással elkészíthető. Az elkészített jelentés feltölthető a KIR-STAT adatbázisba. Az Aromo hasznos eszköz a tankönyvek megrendeléséhez, de az iskola-adminisztrációs rendszer segítségével könnyen nyomon követhetjük a pedagógus továbbképzéseket is.

4. Eszköznyilvántartás és leltár

Az Aromo iskola-adminisztrációs rendszert a tanulók és alkalmazottak személyes-, munka- és oktatásügyi adata-inak nyilvántartása mellett használhatjuk az intézmény eszközeinek, fogyóeszközeinek  nyilvántartására, és a különböző leltárok elkészítésére is.

5. Étkeztetési modul - A'la carte étkezésmenedzsment

Az egyedi igények szerint testre szabható étkeztetési modul segítségével az étkeztetés tervezése és lebonyolítása könnyedén elvégezhető.  A program nyilvántartja az alap étkezési adatokat tanulónként és alkalmazottanként, nyilvántartja a megrendeléseket, lemondásokat, a különböző kedvezményeket. Szükség esetén ezekből az adatokból, listákat kimutatásokat generál.

6. Elektronikus napló

Az elektronikus napló a legfrissebb információkat biztosítja a szülők és a diákok számára a tanulmányi eredményekről. Az Aromo elektronikus naplója mindenfajta csoportot kezel (normál tanórai és iskolaotthonos osztályok, tanórán kívüli, 60 perces elszámolású napközis és tanulószobás) Segítséget nyújt a tantárgyfelosztás elkészítéséhez (kötelező, ellátott óraszámok, tervezett túlórák), kezeli az osztálybontásokat és a tanórán kívüli foglalkozásokat is.
 
Támogatja az órarend elkészítését, megoldja a helyettesítések kiírását és a haladási naplók vezetését (téma, osztályzatok, hiányzások, késések).
 
A WebAromo és az email küldő szolgáltatás segítségével a program közvetlen kommunikációs felületet biztosít a szülők felé, így hozzájárul a iskolai közösség építéséhez, segíti a kapcsolattartást a szülők és az intézmény között.

7. Kollégiumi és Művészetoktatási modulok

Az Aromo iskola-adminisztrációs rendszer minden iskolatípusban és óvodában használható, és az oktatási piacon egyedülállóan rendelkezik Kollégiumi, és  Művészetoktatási modullal, amely az intézmény tevékenységébe integrálva kezeli az AMI-t.
 

Az Aromo egy akkreditált iskola-adminisztrációs rendszer

Az Aromo az oktatásért felelős minisztérium által akkreditált iskola-adminisztrációs informatikai rendszer, melyet az ország több, különböző típusú iskolájában használnak már több éve. Sikerének titka, hogy megbízható és hatékony eszköz az intézményben történő nevelés-oktatási és gazdasági folyamatok szervezéséhez és felügyeletéhez.

Az alábbi videó dióhéjban foglalja össze az Aromo iskola-adminisztrációs rendszer főbb ismérveit

További információ az Aromo iskola-adminisztrációs szoftverről ITT >>>

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: