Hírek - IKT hírek röviden

Az informatikusok felkészültek a Windows 8-ra Három éves várakozás, folyamatos, de tudatosan minimális információ-csepegtetés után, október 26-án debütál a Windows 8.

Idén ősszel úgy tűnik, hogy a Microsoft megreformálja a táblagépek világát, jelentősen kibővítve azok felhasználási területét.

Valamint minden bizonnyal a felhasználók köre is szélesedni fog azáltal, hogy a játékos időtöltés mellett a professzionális munkavégzésre is tökéletesen alkalmas lesz a régóta várt Windows 8 operációs rendszer vélik a szakemberek: „Mi évek óta tudatosan készülünk az új Windowsra” - mondja Szöllősi Dániel az ALLWIN Informatika ügyvezetője. „A technológia egyértelmű irányt mutat: a mobil készülékeknek, az otthoni, valamint a munkavégzéshez használt számítógépeknek egységes, munkára és szórakozásra egyaránt alkalmas környezetnek kell lennie. A Windows 8 operációs rendszer jól illeszkedik ebbe a képbe, és emellett okostelefonon, PC-n és táblagépen egyaránt elérhető lesz.”

Egyes szakértők már temetik az Androidos táblákat, arra hivatkozva, hogy a robotfigurás operációs rendszerrel üzemelő táblagépek legnagyobb gyártói a Samsung, az Asus, az Acer és a Lenovo már készen állnak a Windows vadonat új operációs rendszerére, a Windows 8-ra, és ez új platform minden bizonnyal az Android elől veheti el az új és akár a már meglévő kuncsaftokat. A képet tovább színesíti a Microsoft saját fejlesztésű táblagépe a Surface, amelyre az iPad-dal megyező árban már lehet előrendeléseket leadni.

Az eddig csak netezésre, e-mailezésre és filmnézésre ideális jegyzetfüzet méretű táblagépek további térnyerése nem csak azért indokolt, mert az előrejelzések szerint 2013-ra eléri, 2014-ben pedig meghaladja a mobil eszközön történő netes szörfözés aránya a hagyományos, PC-n és laptopon megvalósuló netezés arányát, hanem azért is, mert az ablakos szoftveróriás kettő a harmadikon verziójú Windows-a ezeken jóval túlmutató felhasználási lehetőségeket nyújt. A Microsoft évtizedek óta vezető pozíciójának töretlensége a szoftverpiac üzleti szegmensében, előfeltételezi azt, hogy a végfelhasználók és a szakma egyaránt jelentős piaca választja majd azt a lehetőséget, amellyel „eredetiben” lehet az Excelt és a Word-öt használni, és amellyel akár az irodai környezethez hasonlóan forecast-ot vagy éppen havi zárást lehet készíteni.

„Az üzleti felhasználás a kulcs” – teszi hozzá Szöllősi. „Az okostelefonoknál már megszokták a cégvezető apukák, hogy órákig képes a gyerekek figyelmének lekötésére, de innen már csak egy lépés lesz, hogy az alkalmazás boltból egy CRM rendszert, vagy egy ajánlati sablonkészítő alkalmazást töltsön le. A Windows 8 platform és a hozzá gyártott táblagépek különösen alkalmasak az üzleti felhasználásra, ugyanis tudásukat és teljesítményüket tekintve sokkal jobban közelítenek egy laptophoz, mint a piacon jelenleg jelenlévő táblagépek.”

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> PRIM.hu - Felkészülten várják az informatikusok a Windows 8 piacra lépését

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: