Szoftverek - Táblaszoftverek

SMART Notebook 10.6 - a magyarul is tudó, átlátszó szoftver - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésSMART Notebook 10.6 - a magyarul is tudó, átlátszó szoftver

Megjelent a SMART Notebook oktatói szoftver 10.6-os verziója, mely immár teljes körű támogatást nyújt a legújabb operációs rendszerekhez, felismeri a magyar ékezeteket a kézírásban, és egy új, matematikai eszköztárral is kiegészült.

Hatékony megújulás az élvezetes és izgalmas interaktív órákért

SMART Notebook 10.6 - a magyarul is tudó, átlátszó szoftver Egy korábbi cikkünkben már bemutattuk a SMART Notebook Maths Tools szoftver béta verzióját, és annak sikerét, illetve a 10-es verzió újdonságait. A SMART Notebook oktatói szoftver legújabb, 10.6-os verziója is hasonló fogadtatásban részesülhet, hiszen amellett, hogy teljes körű támogatást nyújt a Microsoft Windows 7, valamint a Machintosh Snow Leopard rendszerekhez, rendkívül hasznos funkciókkal bővült.

A Notebook szoftver legújabb verziójának (a 30-nál is több szerkesztési és egyéb kiegészítő funkciónak) köszönhetően újfajta dimenzióba, magasabb szintre kerülhetnek tananyagaink. A tanítás egyszerűbbé és gyorsabbá válhat, miközben élvezetes és izgalmas interaktív órákat tarthatunk. Emellett bővült a digitális forrásanyag-gyűjtemény is, melynek segítségével még élményszerűbb tanórákat hozhatunk létre.

Átlátszó szoftver, magyar ékezetek és integrált galéria

Az immár megszokott eszköztáron újabb ikonnal találkozhatunk, mellyel áttetszővé varázsolhatjuk a SMART Notebook oktatói szoftver felhasználói felületét. Ekkor bármit nézünk, vagy használunk is a háttérben (kép, weboldal, alkalmazás), közben a szoftver is teljes funkcionalitással bír, azaz könnyedén kiegészíthetjük például saját jegyzeteinkkel az éppen látott dolgokat, vagy gyűjthetünk linkeket egy-egy kattintással (ld. alábbi videó).


Amióta lehetőség van a kézírás felismerésére a szoftveren belül, azóta várjuk, hogy a magyar ékezeteket is bátran használhassuk. Örömmel állapíthatjuk meg, hogy végre ennek is eljött az ideje - most már bármelyik magyar ékezetes karaktert képes felismerni a szoftver.

Az új verzió galériájába integrálták a SMART Exchange online közösségi oldalon keresztül elérhető rengeteg forrásanyagot, tanórai feladatokat és kérdéssorokat. Ennek köszönhetően jóval gyorsabban és egyszerűbben érhetjük el az órán használni kívánt anyagokat, illetve eleve sokkal több közül válogathatunk anélkül, hogy külön expedícióba kellene bocsátkoznunk a keresésükre.

A matematika tanárok is elégedettek lehetnek

SMART Notebook 10.6 - a magyarul is tudó, átlátszó szoftverAz újításokból a matematika tanárok sem maradnak ki, hiszen új lehetőségek jelentek meg az eszköztáron. A Mérőeszközök elnevezés alatt találunk átméretezhető vonalzót és szögmérőt, valamint körzőt is, így a szerkesztési lépéseket ezentúl sokkal szemléletesebben és követhetőbben mutathatjuk be a táblánál.

De bővült a beépített alakzatok halmaza is, egyetlen kattintással létrehozhatunk kört, négyzetet, vagy bármilyen szabályos sokszöget, illetve a három különböző típusú háromszög (szabályos, egyenlő szárú, általános) valamelyikét.

A jelenlegi SMART felhasználók számára teljesen ingyenesen frissíthető a SMART Notebook oktatói szoftver 10.6-os verziója. Februártól kezdve pedig minden Magyarországon gyártott SMART tábla az új szoftverrel kerül értékesítésére.

LSK Hungária - www.lsk.hu
Bővebb információ itt olvasható lsk.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: