Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A TIOBE Programming Community Indexe alapján a legnépszerűbb programozási nyelv a marsjáró programozásától a hálókártya driver írásáig szinte mindenhez használt C (19,82%), a „modern” nyelvek csúcsán azonban a Java áll (17,19%), a TIOBE index alapján csaknem kétszer annyian használják, mint az Objective C-t (9,48%).

Ehhez képest a Microsoft megdöbbentő módon erősen le van maradva a C Sharppal (6,5%), annak ellenére, hogy a vállalati informatikában kezdi valamelyest átvenni a Java helyét, illetve az olyan „ősi” nyelvét is, mint például a Pascal. Ráadásul a C Sharpnak maga a Microsoft is adott egy nagy pofont a Windows 8 révén, mert arra buzdítja a fejlesztőket, hogy elsősorban HTML 5-ben készítsenek alkalmazásokat az új operációs rendszerre.

 „Jelenleg mindenki Android és iOS appokat akar fejleszteni, ezért nem meglepő, hogy az előbbi magával rántja az alapjául szolgáló Javát, míg az iPAD-ek az Objective C-t – bár ez utóbbi még alaposan le van maradva” – mondta Fóti Marcell, az IT Factory alapítója.

A TIOBE Programming Community Index alapján a legnépszerűbb programozási nyelvek:

1.    C    19,822%
2.    Java    17,193%
3.    Objective-C      9,477%
4.    C++      9,260%
5.    C#      6,530%
6.    PHP      5,669%
7.     (Visual) Basic      5,120%
8.    Python      3,895%
9.    Perl      2,126%
10.    Ruby      1,802%


 

//
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> PRIM.hu - Mindenki Javát akar tanulni

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: