Közösség - Események

Global Teenager Project (GTP) - Tájékoztató nap - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésGlobal Teenager Project (GTP) - Tájékoztató nap

A Global Teenager Project elnevezésű nemzetközi program őszi ciklusa nagy sikerrel, 16 csoport részvételével véget ért és ennek értékelésére, a tapasztalatok megbeszélésére a szervezők Tájékoztató Napot szerveznek  2010. január 27-én, 15 órakor a budapesti Katona József  Középiskolában.

A tavaszi ciklusra jelentkezés határideje: 2010. február 14.  De mi is az a Global Teenager Project?...

Global Teenager Project (GTP) - Tájékoztató nap

 Azok számára, akik még nem ismerik: a  Global Teenager Project (GTP) a kreatív internetes kommunikáción és a nyelvtanuláson keresztül segíti elő világszerte a fiatalok könnyebb bekapcsolódását a társadalmi folyamatokba. A cél, hogy pontosabban találják meg helyüket a világban, előítéleteiket csökkentő élményeket szerezzenek a kortárs csoportokkal való közös munka során.

A ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület  2010-ben is várja azoknak az iskoláknak és fiatalokkal foglalkozó szervezeteknek a jelentkezését, akik nyitottak a korszerű, tanulást segítő módszerek alkalmazására, mint pl. a kooperatív tanítás-tanulás.

A GTP széles körben lefedi a tantárgyi témaköröket, élő és naprakész emberi információkat használ fel, segíti az informatikai és idegennyelv-oktatást, fejleszti a tanulói kompetenciákat.

A projekt központi irányítását a hollandiai székhelyű Nemzetközi Kommunikációs és Fejlesztési Intézet (IICD) látja el, Magyarországon a ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület koordinációjával kapcsolódhatnak be az intézmények és a különböző szerveződésű tanulócsoportok.

A program tavasszal és ősszel, két ciklusban 10-12 héten át zajlik, a fejlődő és fejlett országok 9-18 éves fiataljainak közös tanulásával. Az egyes tanulócsoportok létszáma átlagban 10 fő, de ennél kisebb ill. nagyobb létszámú csoportok is működnek. A kiválasztott nemzetközi tanulókörök egymással angol, francia és spanyol nyelven kommunikálhatnak egy-egy témakörben.

A projekt megfelelő előrehaladását az egyszerűen és közérthető módon e-mailben ill. internetes felületen megkapott instrukciók, a Tanári Kézikönyv és a helyi koordinátorok segítik. A feladatmegoldások során kialakuló párbeszédek megalapozhatják egy-egy hosszabb távú kapcsolat kialakulását, akár diákcsere programok létrejöttét.

Az Oktatási és Kulturális Minisztérium 2008-ban kiválasztotta a projektet és a Kultúrák közötti párbeszéd éve magyarországi hivatalos programjának része lett.

jelentkezesi_lap_angol.doc

jelentkezesi_lap_francia.doc

jelentkezesi_lap_nemet.doc

jelentkezesi_lap_spanyol.doc

Információ és jelentkezés:
Solymosiné Bakcsi Vera nemzeti koordinátor
+36 30 2670956   

Mozga Márta Anna projektvezető
+ 36 20 215 8620

gtp@clubnetcet.hu
ClubNetCet Internetes Ismeretterjesztő Egyesület
www.clubnetcet.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: