Hírek - IKT hírek röviden

A Windows 8-on is lesz Skype Az új operációs rendszerrel egy időben elérhetővé vált a Skype kompatibilis verziója is. Megalkotásakor alapvető volt, hogy a VoIP-szoftver érintőképernyőkön is kényelmesen kezelhető legyen.
A fejlesztők igyekeztek teljesen a Windows 8-hoz igazítani a programot. A hivatalos blogbejegyzés alapján az új változat gyors, könnyen kezelhető és nagyon szép. A fő hangsúlyt a felhasználókra, a kapcsolataikra, az utolsó chatüzenetekre és a leggyakoribb partnerekre helyezték a Skype-csapat tagjai. Az emberek egyetlen pillanat alatt áttekinthetik a legutolsó beszélgetéseiket és az aktuális Skype számlaállásukat.

Az alkalmazás ezentúl folyamatosan a háttérben fut, ezáltal soha nem maradunk le egy hívásról sem. (Más kérdés, hogy folyamatosan foglalja az erőforrásokat, de ez a modern gépeknél már nem annyira lényeges szempont.) Csak akkor jelenik meg egy ablak a képernyő felső részén, ha új üzenet érkezik vagy valaki beszélgetést kezdeményez. A felhasználók választhatnak, hogy a teljes képernyőn, a böngésző mellett vagy a képernyő jobb, illetve bal oldalán akarják látni a szoftvert. A lényeg azonban az, hogy a Skype mindig jelen van és a használatához soha nem kell két ablak között váltani.

A program kezelése állítólag érintőképernyővel, illetve billentyűzettel és egérrel egyaránt kényelmes, gyors és egyszerű. A VoIP-alkalmazást integrálták a Windows 8 People App nevű címjegyzékébe, ez szintén a minél gördülékenyebb kapcsolattartást segítheti majd elő. Szempont volt, hogy az audio-, a video- és a chatbeszélgetések között könnyedén és gyorsan lehessen váltani. Természetesen a Skype is a Modern UI nevű kezelőfelületet használja és lehetőség van arra, hogy a kiválasztott kapcsolatok a startképernyőn is megjelenjenek.

A Skype for Windows 8 a Microsoft szoftverboltján keresztül elérhető és a frissítések is a bolt rendszerén keresztül jelennek majd meg.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Windows 8-ra is jön a Skype

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: