Közösség - Cégek

IKT bútorok (is) jótékony célra a Microsofttól

Hátrányos helyzetben és nehéz körülmények között élő emberekhez, illetve jótékonysági szervezetekhez kerültek azok az irodabútorok, melyeket - az idei nyári átalakításig - a Microsoft Magyarország munkatársai munkájuk során használtak.

Az adományban szép számmal IKT bútorok (számítógépes munkaasztal) is voltak, melyeken most mélyszegénységben élő gyermekek körmölik házi feladataikat, vagy alapítványok önkéntes segítőinek biztosítanak kellemesebb munkakörülményeket.                                                       

A nyári átalakítások során leselejtezett bútorok, köztük görgős székek, munkaállomások, tárgyalószékek, egyenes munkaasztalok, csónak alakú tárgyalóasztalok és görgős szekrények találtak új gazdára az elmúlt hetekben.

Különféle civil szervezeteket kerestünk fel annak érdekében, hogy a lehető legjobb helyre kerülhessenek a bútorok. - mondta Szilágyi Bernadette, az akciót koordináló Citizenship Program Manager.

Többek között az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége, a Csodalámpa Alapítvány, Györkönyi Hagyományőrző Egyesület, a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat, a Solti Mozgássérültek Egyesülete, a Szent Ferenc Állatotthon Alapítvány, illetve a Végső Vár Alapítvány részesült az adományokban, illetve segédkezett a bútorok továbbosztásában.

Néhány beszámoló az adományok sorsáról

Az Álláskeresők Egyesületeinek Bács-Kiskun Megyei Szövetsége 20 éve foglalkozik hátrányos helyzetű emberek segítésével, munkaerő-piaci esélyeik növelésével, foglalkoztathatóságuk fejlesztésével, valamint elhelyezésükkel. Eddigi célcsoportjaink tartós munkanélküliek, romák, hajléktalanok, fogyatékkal élők voltak. A szövetség a bútorok egy részéből saját irodáinak berendezését frissítette, nagyobb részét azonban a velük kapcsolatban álló szervezetek között osztotta szét. A szövetségen keresztül összesen 102 civil szervezet és vidéki kiskönyvtár, részesült bútor adományban.

A Végső Vár Alapítvány mélyszegénységben élő családok gyermekei részére juttatott az adományból, akik a görgős konténereket íróasztalként, illetve a tanszerek tárolására használhatják a jövőben. Az alapítvány legfontosabb céljai között a beteg és hátrányos helyzetű gyermekek, nagycsaládosok, létminimum alatt élők és időskorúak segítése szerepel. 

A Györkönyi Hagyományőrző Egyesület az általa közel 15 éve működtetett Teleházban, közösségi célokra használja a bútorokat. A helyi művelődési házban üzemelő Teleházat a település lakói és látogatói internetezésre, illetve különféle hivatalos dokumentumok, például kérvények megírására használhatják. A Teleházban emellett civil szervezetek gyűléseihez és különféle találkozóihoz, kisebb rendezvényeihez is helyszínt biztosítanak.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat saját irodáiban használja a régi-új berendezést. A szervezet célja a fizikailag és értelmileg sérült, az árva és szociálisan hátrányos helyzetű gyermekek felkarolása, illetve életkörülményeik javítása.

A Solti Mozgássérültek Egyesülete azonnal munkába fogta a bútorokat. Az egyesület ugyanis már korábban megbízást kapott 12 ezer darab kitűző gyártására, ám nem rendelkeztek megfelelő hellyel a munkához. A helyi tűzoltó-egyesület azonban a segítségükre segített, és felajánlotta a célra a saját szertárát, egyúttal felénk is jelezték az igényt. Pár órán belül a tűzoltók rendelkezésére bocsátottuk a kért hét asztalt és egy zárható konténert, a hét hölgy pedig már aznap délután nekiláthatott a megrendelések teljesítésének.

A szervezetek hálájukat fejezték ki a berendezésekért, hiszen rengeteg gyermek és felnőtt tanulását és munkáját tették kényelmesebbé és könnyebbé a Microsoft Magyarország adománya.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: