Hírek - IKT hírek röviden

IOT.hu - IKT hírportál pedagógusoknak A különböző kütyük közt sima átmenetet biztosító szoftver a Windows 8 operációs rendszer és a Surface nevű táblagép bemutatója napján, október 26-án vált elérhetővé.

A Smartglass összeköti a felhaszáló birtokában lévő eszközöket az Xboxon keresztül. A példavideó szerint a Smartglass segítségével (illetve az Xboxra letölthető frissítéssel) ujjgyakorlattá válik, hogy a tableten lejátszott filmet a tévé képernyőjén nézzük tovább, a tabletet pedig afféle omnipotens távirányítóként, például képes jelenetválasztásra használjuk

A Smartglass most csak Windows 8 és Windows RT alapú rendszereken fut, de később az összes fontosabb platformra kiadják.

Érdekes ötlet a tévé képernyőjére áttett webes böngészés is. Az elmúlt időszakban a térbeli élmény mellett a tévék felokosítása volt a fő irány a Samsunghoz hasonló nagy tévégyártóknál, de megfelelő távirányító hiányában az internethasználat inkább érdekes volt, mintsem a gyakorlatban is működő koncepció. Egy Smartglasst futtató okostelefonnal vagy tablettel, illetve a központ szerepét itt is átvevő Xbox 360-as konzollal azonban ez is megváltozik, hiszen a szövegbevitel mellett a képernyőn látható tartalom görgetése-kezelése is egyszerűsödik.

Természetesen a Smartglasst a konzolon futtatott játékokban is ki tudnánk használni, az extra kijelzőn a játék világának térképe, az éppen játszott karakter hátizsákjának tartalma, vagy akár kisebb átvezető videók, minijátékok is megjelenhetnének. Ez a funkció leginkább a hasonló feladatra külön kontrollert kifejlesztő Nintendo vitorlájából foghatja ki a szelet – a japán cég pont erre az ötletre épített konzolja, a Wii U bő egy hónap múlva jelenik meg világszerte.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu - Szuper távirányítót fejlesztett a Microsoft

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: