Hírek - IKT hírek röviden

Mobil interneten fogunk lógniA felhasználók személyi számítógépek helyett egyre inkább mobil eszközökkel interneteznek, állapította meg az International Data Corporation (IDC) informatikai piackutató vállalat legújabb tanulmánya.

A kialakulóban lévő trend éllovasát, az Egyesült Államokat kétéves lemaradással követi Európa és Japán. Az USA-ban az internetre pc-vel csatlakozó felhasználók száma a 2012-es 240 millióról 2016-ra 225 millióra csökken, miközben a mobil készülékről internetezők száma 174 millióról 265 millióra nő. A mobil készülékről netezők száma 2015-ben haladja meg majd először a pc-vel internetezők számát az Egyesült Államokban.

Karsten Weide, az IDC média- és szórakoztatóipari kutatási programvezetője szerint pc-ket elsősorban azért hagyja maga mögött a fogyasztói társadalom, mert az soha nem volt igazán fogyasztási cikk. A legtöbben csak azért használták, mert nem volt jobb. Mostanra viszont, a személyi számítógépeknél sokkal inkább felhasználóbarát mobil eszközöknek, a táblagépeknek és az okostelefonoknak hála már van megfelelő alternatíva.

A mobilokra való átköltözés alapjaiban változtatja meg az internet használatát is. A közösségi oldalak forgalma a 2012-es 66 százalékról 2016-ra 52 százalékra csökken. A mobil hirdetési piac forgalma a 2011-es 6 milliárd dollárnak közel ötszöröse lehet 2016-ra, és a mobil eszközökön bonyolított internetes vásárlások forgalma is hatszorosára, 223 milliárd dollárra emelkedhet 2011-től 2016-ig.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: