IKT műhely - Tippek-Trükkök - IKT

Kiadványszerkesztő szoftver túrbósítva - ez a megújult Megazine3

Egy korábbi cikkünkben beszámoltunk Iskolai kiadványok szerkesztése a Megazine3 ingyenes programról, amelyet Junger László tanár úr ajánlott figyelmünkbe. Most ismét jelentkezett, mert megjelent a Megazine3 kiadványszerkesztő szoftvernek egy gyorsabb és jobb változata.

Ez az új változat annyira felgyorsult és kezelhetőségben is annyival jobb, hogy félre is rakta a kiadványszerkesztő szoftver régi változatát. Most az ő írását adjuk közre...

A program írójával történő levélváltás után rádöbbentem, hogyan lehet még jobban meggyorsítani a munkát. Ő a demóhoz készült pdf állományait az InDesign-el készíti el és abból gyárt pdf-et. Nekiálltam én is keresni egy ingyenes kiadványszerkesztőt, ami több mint a Word.

Megtaláltam ezt az oldalt:

http://pannonscript.byethost11.com/index.php/ingyenes-kiadvanyszerkesztk


Mivel a cikk a Scribus mellett teszi le a voksot elsőre, ezért azzal próbálkoztam. Magyar nyelvű, de... Húúúú!

Bizonyára jó, csak én nem tudtam ráhangolódni. Karakterformázásban pedig nem sok mindet tud. Árnyékolás, egyebek nincsen, vagy én nem találtam. Így kipróbáltam a PagePlus Se-t. Néhány dolog le van tiltva benne, de rendkívül jó karakterformázási lehetőségek és egyebek vannak benne. Sajnos a pdf készítés is tiltva van, de a PdfCreator telepítése után ez is megoldódott.

A Megazine3 kiadványszerkesztő szoftver új változatával a kezdeti lépésekkor szinte nem is kell semmiféle különleges beállítást tenni. A generálás során saját maga beállítja az elkészítendő könyv magasság és szélesség paramétereit. Nekem legalábbis ennek eltalálása volt a legnehezebb, hogy minden jól látszódjon a képernyőn.

Itt található egy jó, ugyan angol nyelvű videó bemutató sorozat a kiadványszerkesztő program kezeléséhez.

http://video_en.megazine3.de/

Persze az esetlegesen elkészítendő galéria összeállításához kell egy kicsit dolgozni, de az már nem vészes.

Sok sikert hozzá!
Junger László

Ilyen könyveket (is) lehet készíteni a kiadványszerkesztő szoftverrel - Íme az iskola kiadványa... lapozzon bele


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: