Hírek - IKT hírek röviden

Átveszi a Skype a Microsoft Live Messenger helyét A leánykori nevén MSN Messengerként ismert alkalmazás első verziója 1999 nyarán jelent meg.

A több, mint egy évtizeden át emberek százmilliói által használt program, melyet például a magyar nyelvben is egyszerűen MSN néven emlegettünk, néhány hónap múlva az örök vadászmezőkre távozik, a jövőben a Skype-ból lesz elérhetőek az eddigi szolgáltatásaik.

A nyugdíjazás nem ért senkit sem meglepetésként, hiszen a szintén a Microsoft tulajdonában lévő Skype-on folyik az üzenetváltások 80%-a, és a redmondi óriás az utóbbi hónapokban egyre több Messenger-alkalmazottat csoportosított át a rivális program mögé.

Amint ezt már szeptemberben megírtuk, a legfrissebb, nemrégiben megjelent 6.0-s verziójú Skype-ból már elérhetjük MSN-es partnerlistánkat is, de az ezen fiókokkal való videotelefonálás és a hanghívás funkció még csak a későbbiekben kerül be a szoftverbe.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - A Microsoft nyugdíjazza a Live Messengert

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: