Hírek - IKT hírek röviden

Két díjat is nyert a Nemzeti Tankönyvkiadó az eFestival 2012 versenyen Két díjat nyert a Nemzeti Tankönyvkiadó az eFestival 2012 kiváló magyar digitális tartalom versenyen.

A Tanulás / képzés kategóriában első díjat kapott az egri Eszterházy Károly Főiskolával közösen fejlesztett 8. osztályos interaktív tankönyvcsalád iBooks formátumban, míg a MobilKvíz alkalmazása harmadik helyezést ért el a Mobil tartalom, alkalmazás kategória képzés alkategóriájában.

iBooks-ok a Nemzeti Tankönyvkiadótól

A Nemzeti Tankönyvkiadó 2012. áprilisban indította el  az iBooks-ok fejlesztését. Ez a projekt Magyarországon először teszi lehetővé, hogy általános iskolás tanulók egy új, interaktív tananyagokra és táblagépekre alapozott oktatási módszertan keretében tanuljanak. A projekt keretében elkészült 11 darab, 8. osztályos tananyagokat (matematika, magyar nyelv és irodalom, történelem, fizika, kémia, biológia, földrajz, stb.) az Eszterházy Károly Főiskola gyakorló iskolájának tanulói használják. Bővebb információ: http://ipad.ektf.hu/

Mobilkvíz éretségihez, felvételihez

A Nemzeti Tankönyvkiadó MobilKvíz alkalmazása harmadik helyezést ért el a Mobil tartalom, alkalmazás kategória képzés alkategóriájában. Az Android és Windows Phone 7 telefonokra kifejlesztett MobilKvíz kényelmes és egyszerű megoldást nyújt az érettségi vagy felvételitesztek gyakorlásához.

A tudásmérésre is alkalmas, különböző jelenleg biológia tantárgyból elérhető tesztsorok segítséget adnak a középiskolai tananyag feldolgozásában és a megszerzett ismeretek elmélyítésében. A teszteken elért eredmények visszanézhetők. A felhasználók saját tesztsort is létrehozhatnak, melyen kiválaszthatják a témakört, a nehézségi szintet és a kérdések számát is. A kérdéssorok magyar, angol és orosz nyelven érhetők el.

Az alkalmazás hamarosan Windows 8 telefonokra is elérhető lesz.

További információ >>> Tímár Miklós projekt menedzser, timar.miklos@ntk.hu
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: