Közösség - Események

 EDUCATIO 2010 - Körséta a budapesti, jubileumi edushown 1.rész- Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésEDUCATIO 2010 - Körséta a budapesti, jubileumi edushown 1.rész

Immáron tizedik alkalommal rendezték meg az EDUCATIO oktatási szakkiállítást Budapesten. Az eredetileg a továbbtanulni vágyó fiatalok teljeskörű tájékoztatása céljából létrehozott rendezvény, mára a régió egyik legnagyobb oktatástechnológiai kiállításává is előlépett.

A teljesség igénye nélkül, körképet adunk a fontosabb újdonságokról...

Gyere velem, csináld velem, csináld jobban - biztos befutó a SMART interaktív asztal
SMART interaktív asztal

A hazai edushow kétségtelenül legnagyobb újdonsága az LSK Hungária Kft. standján bemutatott SMART interaktív asztalok voltak. Nem is egy, hanem egyszerre két asztalon lehetett kipróbálni a kiscsoportos kooperatív munkát segítő, látványos, sok embert vonzó, többérintős, többszemélyes, interaktív asztalkákat.

A siker egyértelmű. Már csak elegendő pénz kell ahhoz, hogy az óvodákban és az alsófokú oktatásban megszokott bútordarabokká válhassanak.  

Ebből a szempontból elérhetőbb közelségben vannak az ALEX Fémbútor Kft. által kifejlesztett Digiboard Kids és Digiboard Junior, óvodás korú gyerekeknek és kisiskolásoknak készülő "munkaállomások".

Digiboard Kids(meg)Nyerő dizájn, biztonságos tartalom - a kakaóbiztos számítógépek legújabb generációja

A színes, a gyerekek világához remekül passzoló bútorba épített Digiboard célszámítógép,  érintőképernyős felületével és garantáltan kontrolált, minőségi tartalmaival nem csak a nevelő.oktató intézmények kedvelt "háj-tek" bútora lehet, de akár családi környezetben is otthonra lelhet.

Apáczai Kiadó - Interaktív digitális tananyagok www.apaczaii.hu

A Digiboard Junioron futó alsó tagozatos digtális tananyagokat, - egy együttműködési megállapodás keretében - az Apáczai Kiadó biztosítja.

Apáczai - felvette a digitális kesztyűt

A fennállásának 20. évét napjainkban ünneplő Kiadó sikeresen vette fel a digitális kor kihívását és az elmúlt évben ötvennél is több digitális tananyagot adott ki.   

Szemrevaló 3D-s digitális tananyagok a Balázs-Diáktól - egy új korszak küszöbén?

iDoctum Balázs-Diák Kft. - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésA számos hazai és nemzetközi elismeréssel jutalmazott iDoctum interaktív tananyagokat jegyző Balázs-Diák Kft. standjára látogatok egy speciális szemüvegen át csodálkozhattak rá a háromdimenzióssá varázsolt, igényesen elkészített tananyagok új világára.

Ezek a 3D-s tananyagok azonban nem csak a látványt szolgálják majd, hanem kézzelfogható oktatási előnyt jelenthetnek olyan témák tanítása esetéban, ahol a térbeni megjelenítés, és a diákokból kiváltott "aha" érzés a tananyg megértésének, és rögzülésének valódi segítője lesz (ráadásul költséghatékony módon... de erről majd egy másik cikkben...)

Kettesben jobb - mit tud a dualtacs digitális tábla?

Az LSK Hungária Kft. első ízben mutatta be a nagyközönségnek a kétérintős interaktív SMART táblát, azaz egy olyan digitális táblát, amelynek felületét szoftveresen két egyforma részre lehet osztani, és így egyszerre két személy tud - egymástól függetlenül - egyidőben a táblánál dolgozni.

A megoldás érdekes módszertani lehetőségeket rejt magában a frontális, ugyanakkor kooperatív tanítás terén.

Matematikai szoftverekkel és a SoftBoard, mobil interaktív eszközzel érkezett az EDUCATIO-ra a Új Calcióulus Bt.

Matek a köbön - digitális tananyag-e a matematikai oktatószoftver?

Autograph matematikai szoftverMagyarul is tud már az interaktív táblán különösen hatékonyan használható Autograph matematikai oktatószoftver. Bár a természettudományos tantárgyak iránti érdeklődés megújításában kulszerepe lehetne ezeknek a digitális taneszközöknek, ám az ismét beélesített megatenderek nem adnak lehetőséget ilyen szoftverek beszerzésére.

Ő, ő, ő... mondhatnánk erre, de  most inkább elmondjuk, hogy 

Őzni is tud már a Notebook táblaszoftver...

azaz annak kézírásfelismerő konponense. Mostantól nem okoz neki gondot a két "legnehezebb" magyar betű az ő, és az ű felismerése. 

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható xxx.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: