Számítógépek - Laptop és PC

"Zéró klienst" mutatott be a Fujitsu

A Fujitsu bemutatta első valódi "zéró kliens" (Zero Client) megoldását - a könnyen kezelhető, intelligens front-end kijelző-eszköz óriási költségmegtakarítást ígér a nagyszámú felhasználói munkahellyel rendelkező vállalatoknak.

A Fujitsu zéró kliense nem igényel operációs rendszert, processzort, alkalmazásokat vagy helyi adatmentést, és ezzel új mércét állít a virtuális asztali gépekhez (DVM) csatlakoztatható költséghatékony megoldások világában. A vállalat megoldása egy lépéssel továbbmegy a teljes kliensvirtualizáció megvalósítása felé, és tökélyre fejleszti az egyszerű, költséghatékony működést. A zéró kliens ideális hozzáférési terminál a számítási felhőre épülő vagy saját hálózatba kihelyezett IT-infrastruktúrákhoz. Az új termék különösen előnyös pénzintézetek, biztosítótársaságok, kormányhivatalok és call centerek számára.

A felhasználó szervezetek számottevő költségmegtakarítást érhetnek el és csökkenthetik leállásaik gyakoriságát a konfigurációt nem igénylő zéró klienssel, amely azonnali "csatlakoztasd és használd" végfelhasználói hozzáférést nyújt a virtuális asztali gépekhez és csupán egy közös kábelt igényel az energiaellátáshoz és a hálózati kapcsolathoz.

Az adatok az infrastruktúra bármely eszközéről elérhetők - ami egyszerűsíti az adminisztrációt. A DVM-ek központi felügyelete csökkenti a komplexitást, az adminisztratív költségeket és a végfelhasználóknál jelentkező üzemkiesések gyakoriságát. A hibás terminál egyszerűen cserélhető: így minimálisan rövid a leállás, mivel a meghibásodott virtuális gépet a rendszer perceken belül újra létrehozza vagy a biztonsági mentésből helyreállítja.

"Sok szervezetnél a hagyományos kliensmodell már nem megvalósítható vagy nem elég költséghatékony. A Fujitsu zéró kliense különösen a kormányzati szervezeteknél, a bankoknál és a szabványos irodai infrastruktúrákban kínál komoly költségmegtakarítást a telepítés, az üzembe állítás, a felügyelet és az adminisztráció terén. A Fujitsu Zero Client megfizethető napi realitássá teszi a virtualizált kliensek koncepcióját." - nyilatkozta Rajat Kakar, a Fujitsu Technology Solutions klienscsoportjának alelnöke. A zéró kliens Magyarországon 2010 márciusától lesz elérhető.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható sg.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: