IKT műhely - IKT az osztályomban

YouTube videók kockázat nélkül - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésYouTube videók kockázat nélkül

Egy okos kis szolgáltatás a Safeshare.tv weboldalon lehetővé teszi, hogy a YouTube videókat a kapcsolódó megjegyzések nélkül, biztonságosan mutathassuk be az osztályteremben. A legtöbb iskolában éppen ezek miatt a dolgok miatt a YouTube elérése központilag korlátozva van. A Safeshare hasznos kis eszköz arra, ha YouTube videókat szeretnénk mutatni biztonságosan a gyerekeknek.

A YouTube-on rengeteg hasznos oktatási videó van amit a tanárok szívesen használnának egyébként az órákon. Azonban a linkek és megjegyzések miatt, amelyek sokszor nem a témához tartoznak, a YouTube használata a legtöbb helyen tiltott dolog. A Safeshare leválasztja ezeket a kapcsolódó elemeket a filmről, és lehetővé teszi csak a film megtekintését. A szoftver lehetővé teszi hogy a videónak csak egy szakaszát nézzük meg, azt amely az oktatás során feltétlenül szükséges.

A szolgáltatás használata egyszerű, először is a YouTube videónak ki kell másolnunk az url címét, majd el kell menün a www.safeshare.tv oldalra, majd a YouTube linket be kell másolnunk az oldalon található mezőbe, majd a gombra kattintva regeneráljuk a biztonságos linket, majd ezt a biztonságos linket kell a böngészőnk címsorába illesztenünk, eztán nézhetjük a biztonságossá tett videót.

A biztonságos linket elmenthetjük, beágyazhatjuk PowerPointba, vagy máshova, és a későbbiekben is bármikor biztonságosan használhatjuk.
 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: