Hírek - IKT hírek röviden

A Microsoft az ország stratégiai partnere lett A Tisztaszoftver program hosszú távú jövője szempontjából jó hír, hogy a kormány felhatalmazta a nemzetgazdasági minisztert, hogy stratégiai együttműködési megállapodást írjon alá a Microsoft Magyarország Kft.-vel.

A Microsoft Digitális Oktatási Alapcsomag bejelentése óta persze erre a lépésre számítani is lehetett...

 

Az együttműködésről szóló kormányhatározat a Magyar Közlöny szerdai számában jelent meg. A határozat végrehajtásának határideje folyamatos. A kormány eddig hat nagyvállalattal írt alá stratégiai megállapodást, a legutóbbit kedden a Hankook Tire Kft.-vel. A dokumentumot Orbán Viktor miniszterelnök és Lee Sang Il, a gumiabroncsokat gyártó cég ügyvezető igazgatója látta el kézjegyével. A kormányfő az aláírás alkalmával hangsúlyozta, hogy a sikeres cégek tevékenységének magyarországi bővítése egyre több magyar embernek ad munkalehetőséget.

A kabinet korábban a Coca-Colával, a Richter Gedeon Vegyészeti Gyár Nyrt.-vel, az Alcoa-Köfém Kft.-vel, a Daimler AG-vel, valamint a Magyar Suzuki Zrt.-vel kötött stratégiai megállapodást.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - A Microsofttal is stratégiai megállapodást köt a kormány

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: