Hírek - IKT hírek röviden

Száznál is több  szócikk született a magyar Wikipédia irodalmi versenyén Nemcsak hiánypótló szócikkek születtek meg, de új szerkesztők is megjelentek az oldalon.

A szervezők közleménye szerint átütő siker lett a Wikimédia Magyarország Egyesület által 2012. október 5. és november 20. között megrendezett szépirodalmi szócikkíró verseny, amelynek keretében egy Amazon Kindle-ért és egyéb értékes nyereményekért versenghettek a résztvevők.

A 47 résztvevő tollából közel 130 új szócikk született, köztük kortárs művekről, irodalomtörténeti jelentőségűekről), illetve irodalmárokról. A művek teljes listája a verseny oldalán olvasható, eredményhirdetésre a december 1-jén rendezett wikipédista-találkozón kerül sor.

delfinologia

A verseny az irodalmi ismeretanyag bővítésén túl az új szerkesztők bevonását illetően is sikeres volt: a résztvevők negyede a verseny ideje alatt kezdte szerkeszteni a Wikipédiát. A Wikimédia Magyarország köszönetét fejezi ki mindenkinek, aki részt vett a Wikipédia és ezáltal a szabad tudás bővítésében.

Az egyesület a 2013-as évre számos további versenyt tervez.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Több mint száz szócikk született a magyar Wikipédia irodalmi versenyén

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: