Interaktív eszközök - Mobil eszközök

SmoothBoard - Wii tábla (nem csak) az interaktív matematika oktatás szolgálatában - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésÉrdekes mobil interaktív tábla megoldással gazdagítja a kínálatot az Új Calculus Bt. SmoothBoard rendszere, amely egyszerű, ám annál hatékonyabb eszköz lehet a matematika oktatásban is.

Létrehoztak egy interaktív táblát, melyhez egy infra vörös fényt kibocsátó tollat és egy infra kamerával rendelkező, a számítógéppel bluetooth kapcsolaton keresztül kommunikáló Wii remote controllert használtak fel.  Ezeket az eszközöket a SmoothBoard szoftver segítségével működtetve kaphatunk interaktív táblát bármely vetített felületből...

Jegyzetek és felvételek készítése egyszerűen, akár távolról is

SmoothBoard - Wii tábla (nem csak) az interaktív matematika oktatás szolgálatában A Smoothboard szoftverben találhatunk beépített eszköztárat, melynek segítségével jegyzeteket készíthetünk a képernyőre, rögzíthetünk pillanatképeket, valamint a képernyő tartalmát elmenthetjük jegyzeteinkkel együtt, s később is bármikor újra megnyithatjuk, folytathatjuk korábbi munkáinkat.

Ennek a fajta interaktív tábla megoldásnak egyik roppant praktikus lehetősége, hogy használata távolról is lehetséges. A tanárnak nem kell közvetlenül a tábla előtt állnia, hogy a tollal írhasson rá, hiszen prezenter módban a wiimote-tal a tanterem bármely pontjáról irányíthatjuk a számítógépet. Így a tanár mozgásának szabadságával könnyebben tudja a kapcsolatot kialakítani és megtartani diákjaival.

Fogd és vidd - hordozható tábla

SmoothBoard - Wii tábla (nem csak) az interaktív matematika oktatás szolgálatában A hagyományos interaktív táblákat az iskola általában elhelyezi valamelyik tanteremben, és leginkább azok a szerencsés tanárok használhatják, akiknek éppen ott van órájuk. 

Az Új Calculus Bt. által kínált megoldás esetében a tábla nincs helyhez rögzítve, hiszen az eszközök egy táskában is elférnek, és így könnyedén átvihetők az egyik teremből a másikba. 

Beüzemelése egyszerűen és gyorsan megoldható, ám a megfelelő működés és pontos érzékelés érdekében használat előtt mindenképpen ajánlott kalibrálnunk "táblánkat", ahogy a többi interaktív táblával is tennénk.

Honosított szoftver segíti mindennapi oktatást

A Smoothboard szoftvert ráadásul lefordították nekünk magyar nyelvre is, sőt a használati útmutatót is saját nyelvünkön lapozgathatjuk. Természetesen az eredeti angol nyelvű változatot is kérhetjük, ha a nyelv nem okoz problémát, esetleg éppen nyelviskolában kívánjuk használni. 

A csomagot kiegészíthetjük matematika oktató szoftverekkel is

A programnak alapvetően háromféle konstrukciója közül választhatunk: alap, komfort és bővített. Az alap csomagban a Smoothboard szoftver magyar verziója mellett megtaláljuk a Wii remote controllert és az infra tollat, a komfort csomagban ezt még USB portra csatlakoztatható bluetooth és egy Wiimote állvány is kiegészíti. Bővített csomag esetén további prezenter eszközökkel gyarapodhatunk.

Az interaktív tábla megoldás csomagjait kiegészíthetjük továbbá a cég által forgalmazott professzionális, magyar nyelvre lefordított matematika oktató szoftverekkel is (Derive és Autograph), ezáltal tökéletesítve, hatékonyabbá és igazán interaktívvá téve nem csak a többi, de a matematika tantárgy oktatását is.

Új Calculus - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt - ESZKÖZ - TANANYAG - KÉPZÉS - KÖZÖSSÉG - MŰHELY - INTERAKTÍV NAPTÁR és KATALÓGUSOK - Minden, amit az interaktív oktatástechnikáról tudni kell.
 A Smoothboard megoldásairól további részleteket itt olvashat >>> www.calculus.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: