IKT műhely - Facebook

Az SMS gyilkos Facebook Már nem igényel Facebook accountot a közösségi oldal üzenetküldő alkalmazása.

Tegnap töltötte be huszadik életévét az SMS, ám ma már egyáltalán nem olyan népszerű ez az üzenetváltási forma, mint az okostelefonok előtti időkben. Ez főleg a Viber, a Google Talk, az iMessege, illetve a Facebook üzenetküldő szolgáltatásoknak köszönhető.

Pont ezért a Facebook, első lépésben kizárólag az androidos Messenger alkalmazását átalakította, így az teljesen új értelmet nyert, pedig maga a szolgáltatás már a sokadik ebben a kategóriában. Az új app úgy működik, mint például a Viber, vagyis a telefonszámunk alapján azonosít. Ez azt is jelenti, hogy immáron nem kell Facebook account ahhoz, hogy bejelentkezzünk. Első indítást után az alkalmazás végigfut a kontaktjainkon, majd a Facebook Messenger programmal rendelkezőket beteszi a listába. Innentől kezdve, ahogy a felsorolt szolgáltatások is, mobilneten keresztül küldi el a szöveges üzeneteket.

Nem különbözik tehát a Facebook megoldása a konkurensekétől, viszont a közösségi oldal már rendelkezik több mint 1 milliárd felhasználóval, így jóval gyorsabban elterjedted, mint bármelyik másik app. A szolgáltatók persze ennek nem fognak örülni, mivel mi más, mint a Facebook végezheti ki teljesen a szebb napokat is megélt SMS-t.
<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor... Tovább a teljes cikkhez >>> technet.hu - Az SMS végzete átalakult az androidos Facebook Messenger

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: