Közösség - Események

Kutatást és képzést segítő tantermek az SZTE-n - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésKutatást és képzést segítő tantermek az SZTE-n

Szerda délelőtt adták át a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete és Oktatáselméleti Kutatócsoportjának azt a két tantermet, amelyet a legújabb technológiával szereltek fel egy sikeres TAMOP ...

Szerda délelőtt adták át a Szegedi Tudományegyetem Neveléstudományi Intézete és Oktatáselméleti Kutatócsoportjának azt a két tantermet, amelyet a legújabb technológiával szereltek fel egy sikeres TAMOP pályázatnak köszönhetően. A fejlesztés a kutatást és képzést segíti elő a Bölcsészettudományi Kar Petőfi Sándor sugárúti épületének negyedik emeletén.


Az IKT termet 20 nagy teljesítményű, környezetbarát, energiatakarékos és széles sávú internet-kapcsolattal ellátott számítógéppel szerelték fel, valamint az új berendezéshez tartozik egy projektor, interaktív tábla és szavazórendszer is. A tanterem alkalmas a valós és szimulált online pilot tesztelésre, azonban mindenek előtt a pedagógiai értékelés módszereinek és az információs-kommunikációs technológiák alkalmazásának tanításához nyújt korszerű feltételeket. A pályázati forrásból új szoftvereket is vásárolt az intézmény, így képvágó és szerkesztő program is beszerzésre került, amely lehetőséget biztosít a digitális tananyag fejlesztésére.

A mikroterem kognitív laboratórium, ideális megfigyelési és kísérleti helyszín mind a mikrotanításra, mind a kutatásra. A tanárjelöltek az IKT teremben sajátíthatják el a modern szoftverek használatát, majd a mikroteremben a gyakorlatban is alkalmazhatják a tanultakat. A rögzítés lehetővé teszi, hogy a jelölt szinte azonnal visszaigazolást kapjon és későbbi elemzésre is lehetőséget biztosít - mondta Dr. Molnár Gyöngyvér egyetemi docens.

A szavazórendszer a tanár diák interakcióban nyit új utakat, hiszen a szavazógéppel a diákok a feltett kérdésekre válaszolhatnak egy nyomógomb segítségével, majd az eredmény megjelenik a képernyőn. A rendszer akár a röpdolgozatot is helyettesítheti.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható webradio.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: