Hírek - IKT hírek röviden

Múltba néző bitek - Európában egyedüllló informatikatörténeti kiállítás nyílt Szegeden Fényre járó katica – 27 szekrényből álló szovjet számítógép – működő számítógépmatuzsálemek.

Ezek is megtekinthetők az Európában egyedülálló, több ezer darabból álló informatikatörténeti kiállítás 1300 négyzetméterén, Szegeden, az Agorában, amely  2012. december 13-án nyitotta meg kapuit a nagyközönség előtt.

A projekt fő támogatója a Neumann János Számítógép-tudományi Társaság, mely jelentős szellemi és anyagi ráfordítással hozta létre és fejleszti folyamatosan a világ vezető informatikatörténeti múzeumaival vetekedő kiállítást.

Minszk Szeged

A múzeumban olyan gépeket, eszközöket ismerhetnek meg és próbálhatnak ki a látogatók, amelyek a számítástechnika fejlődését mutatják be a kezdetektől egészen napjainkig. Több száz tonna olyan számítástechnikai eszköz és berendezés található itt meg, amelyek nélkül ma nem létezhetne sem érintőképernyő, sem laptop, sem okostelefon, sőt még az internet sem.

A kiállításon a világon eddig még sehol sem látott Neumann-relikviákat is megcsodálhatnak az érdeklődők.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


... Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu - Megnyílt a páratlan szegedi informatikatörténeti kiállítás

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: