Hírek - IKT hírek röviden

Hangos bélyeg QR-kóddal A bélyegkibocsátás attól különleges, hogy magyar postabélyegen most első alkalommal jelenik meg úgynevezett QR-kód: a kód és egy okostelefon segítségével a Magyar Állami Operaház honlapján található, hangzó és olvasható bicentenáriumi információkat tudják majd elérni a bélyeg- és zenerajongók - közölte a Magyar Posta.

Mindkét négycímletű bélyegkisívet Orosz István Kossuth-díjas grafikusművész tervezte. A 165 és 325 forint névértékű ívek egyenként 50 ezer példányban készülnek az Állami Nyomdában.

Richard Wagner és Giuseppe Verdi zeneszerzők születésének 200. évfordulója tiszteletére "hangos" postabélyeget hoz forgalomba a Magyar Posta márciusban.

A horvát posta QR-kódos bélyege

A két világhírű zeneszerzőre, illetve egy-egy alkotásukra legutóbb 1967-ben az Operák bélyegsorozatban megjelent bélyegekkel emlékezett a posta. Akkor a nyolccímletű sorozat 1 forintos bélyegén a Don Carlost, az 1,70 forintos bélyegen pedig a Tannhäusert örökítette meg Gál Ferenc és Kékesi László grafikusművész.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Először kerül QR-kód magyar postai bélyegre

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: