IKT műhely - Facebook

Idősebbek jönnek, fiatalok mennek? Növekszik a 30 fölöttiek száma a Facebookon A közösségi portál már nem kizárólag a fiatalok körében népszerű, a 30 évesek vagy annál idősebbek is egyre gyakrabban keresik fel a platformot, míg a fiatalok részben pont emiatt mennek el.

A közösségi portál már nem kizárólag a fiatalok körében népszerű, a 30 évesek vagy annál idősebbek is egyre gyakrabban keresik fel a platformot.

Egy svájci felmérés alapján több mint 1,56 millió olyan aktív felhasználó kereste fel a közösségi oldalt, akik 30 évesek vagy idősebbek voltak. Ezzel párhuzamosan 2010 és 2012 között több mint 35 százalékkal csökkent a Facebookot felkereső 15 éves vagy annál fiatalabb svájciak száma. Ugyanakkor nőtt az 50 éven felüli Facebook-tagok száma is, 2012 végén 390 000 svájci Facebook-tag tartozott az 50-es korosztályba. A trend az elmúlt években egyre inkább megfigyelhető. A fiatalok helyét fokozatosan felváltják az idősebbek, akik például régi osztálytársaikat akarják megtalálni. Eközben a fiatalok részben az idősebbek felbukkanása miatt döntenek úgy, hogy hátat fordítanak a Facebooknak.

Svájcban 2012 végén 3,1 millió felhasználót regisztráltak, ez 2011 hasonló időszakához képest 12 százalékos, míg 2008 végéhez képest 210 százalékos növekedés. Az idősek nem csak Svájcban, hanem a világ más országaiban is mostanában kezdik felfedezni az internetet és ezen belül a közösségi honlapokat. Az Amerikai Egyesült Államokban az internetezők közel háromnegyede, míg Nagy-Britanniában 64 százalékuk keresi fel rendszeresen a Facebookot. Már 2009-ben volt olyan vélemény, hogy az idős emberek jelentik az internet jövőjét, habár megviseli őket a web információáradata. A legidősebb Facebook-használó 2010-ben 103 éves volt, a walesi dédnagymama az unokái miatt csatlakozott a közösségi portálhoz.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


... Tovább a teljes cikkhez >>> SG.hu - Nő az idősek aránya a Facebookon

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: