Hírek - IKT hírek röviden

Március idusán meghal a Messenger, de itt a Skype helyette Március 15-től a Skype veszi át a Messenger csetprogram szerepét, a fiókok összekapcsolásával tavasztól már ott találják majd ismerőseiket.

A Messengernek tehát már csak két hónapja van hátra. A Microsoft már korábban jelezte, hogy 2013 első negyedévében megszünteti a Messenger működését, de pontos dátumot mostanáig nem lehetett tudni. A Microsoft 2011 májusában vette meg a Skype-ot 8,5 milliárd dollárért.

Az átköltöztetés elvileg egyszerű lesz, a Skype felajánlja, hogy a felhasználók kapcsolják össze fiókjaikat. A Messenger felhasználóinak le kell tölteniük a Skype-ot és be kell jelentkezniük a Messengeres fiókjukkal. Ezek után már megtalálják valamennyi ismerősüket Skype-on is.

A Messenger megszűnésének bejelentése még novemberben kisebb sokkot okozott a felhasználók körében, nekik nagyjából fél évük volt arra, hogy hozzászokjanak a gondolathoz, esetleg elkezdjék használni a Skype-ot. A döntés a két csetalkalmazás között egyszerű volt, a Skype-ot 280 millióan használják, a felhasználók száma százmillióval nőtt azóta, hogy a Microsoft megvette. A felhasználók többsége mindkét szolgáltatást használja még.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


... Tovább a teljes cikkhez >>> index.hu - Megszűnik a Microsoft Messenger

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: