Közösség - Események

Európai Innovatív Tanárok Fóruma, Berlin 2010 március 23-25. - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésEurópai Innovatív Tanárok Fóruma, Berlin 2010 március 23-25.

2004 óta minden évben megrendezik az Innovatív Tanárok Európa Fórumát az öreg kontinens különböző fővárosaiban. A rendezvény kiváló lehetőséget nyújt arra, hogy Európa egyes országaiban legkiemelkedőbb innovatív tanári munkát végző pedagógusai évente egyszer találkozzanak.

A Fórum a Microsoft "Társ a tanulásban" globális projektjének részeként valósul meg minden évben azzal a céllal, hogy találkozási lehetőséget adjon az egyes országok kiemelkedő munkát végző, innovatív pedagógusainak.

Az eddigi Fórumokat Londonban (2004), Stockholmban (2005), Tallinban (2006), Párizsban (2007), Zágrábban (2008) és Bécsben (2008) tartották.

A Fórum célja, hogy:

  • kiválasszák a résztvevő országok pedagógusai közül a legkiemelkedőbbeket és ezeket kitüntessék
  • lehetővé tegye, hogy a tanárok egymás között megosszák az innovatív gyakorlati tudást az IKT mindennapi oktatásbeli használatáról
  • lehetőséget teremtsen arra, hogy a tanárok egymás között, országokat átívelő apcsolatokat építsenek és ápoljanak
  • nemzetközi szinten is felkeltse, fókuszban tartsa a technológia használatának fontosságát az oktatás terén.

A Fórum kiváló lehetőség a résztvevő tanárok számára, hogy találkozzanak, megosszák egymással ötleteiket, elképzeléseiket, illetve ösztönözzék egymást a további innovatív oktatási megoldások használatára.

A Fórumon résztvevő tanárok a saját országukban a legjobbjaiként lettek kiválasztva, és azokat a projekteket mutatják be ezen az európai fórumon, amellyel hazájukban elismerést szereztek.

Az európai fórumom résztvevő projekteket egy nemzetközi zsűri fogja elbírálni és tizenkét helyezettet fog kijelölni, akik részt vehetnek az Innovatív Tanárok Világtalálkozóján, amely ebben az évben később kerül megrendezésre.

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: