Számítógépek - Laptop és PC

Laptopok a tantermekben - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésLaptopok a tantermekben

Ledobható, bírja a nedvességet, a szülő korlátozni tudja, hogy a gyerek mennyit s mire használja, nem érdemes ellopni, ugyanis ha meghatározott időn belül nem jelentkezik be a központi szerverére, akkor a gép működésképtelenné válik - hangzott el a zalaegerszegi Ganz-középiskolában tartott tájékoztatón.

A Nemzeti Fejlesztési Ügynökség által kiírt társadalmi infrastruktúra operatív program (TIOP) keretében oktatási és közművelődési intézmények fenntartói pályázhatnak március 20-ig 100 százalékos támogatás mellett informatikai eszközökre.

Azok, amelyek még nem rendelkeznek ezekből megfelelő színvonalú eszközökből, így minőségi előrelépést jelenthet számukra élni ezzel a lehetőséggel. Ugyanis 20 milliárd forintos interaktív tábla projektben digitális táblák, számítógépek és kapcsolódó eszközeik, valamint komplett oktatási csomag szerezhetők be.

Laptopok a tantermekben Emellett speciális kiegészítőkkel a vakok, gyengén látók, gyengén hallók, mozgáskorlátozottak számára is használhatóvá teszik az eszközöket, tudtuk meg Simon Ottótól, az Albacomp kormányzati kereskedelmi menedzserétől.

Az Intel által gyártott 10 colos képernyőjű tanulói laptopok, más néven classmate pc-k nemcsak strapabírók és cseppállóak, hanem egy speciális, a biztonságos tárolást is szolgáló kocsival automatikusan tölthetők. Tartalmuk helyreállítható, ha épp megsérülne, képességeikkel pedig felveszik a versenyt a normál méretű notebookokkal.

A laptopokon folyó munkát a tanári gépen keresztül egyszerűen kezelhető szoftverrel lehet felügyelni. Feladatokat kapnak így a diákok, felelhetnek, dolgozatot írhatnak a gépen, és a beállítástól függően automatikusan javítja is a munkájukat. A tanár már csak a kiegészítő megjegyzéseit írja be.

A diák visszakérdezhet, levelezhet, chatelhet a tanárral, aki azonban a túl sokat okvetetlenkedő diákot blokkolhatja. Haza is vihető a classmate-pc, hiszen a tananyagot rá lehet tölteni. Otthon is kapcsolódhat az internethez, akár új feladatokat is kaphat így, ám ha bizonyos időn belül, ez általában pár nap, nem észleli az iskolai szervert, akkor a gép blokkolódik, használhatatlanná válik.

Laptopok a tantermekben A bemutatónak minap helyet adó Ganz-Munkácsy középiskola mindkét tagintézménye az elmúlt tanévben már nyert pályázaton 36-36 darab suli pc-t és hozzá szervert, tanári gépet, routert és programokat, tudtuk meg Molnár Tibor székhelyiskola-vezetőtől.

Oktatásba integrálásuk már elkezdődött, eddig is használatban voltak a kisgépek, mert a könyvtárban állítottak szolgálatba belőlük néhányat. Hamar kedveltekké váltak a diákok között, és különösen kapósak voltak a francia cserediákok látogatásakor, mert ők ezeken tartották a kapcsolatot az otthoniakkal.

Leghamarabb a nyelvoktatásban fogják bevetni, mert a számítóképekhez kapcsolt fejhallgatókkal, mikrofonokkal az egyénekre lebontott foglalkozás sem jelenthet problémát a tanár számára.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható zeg.neplap.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: