Hírek - IKT hírek röviden

eELEMÉR újra mér - Vegyenek részt az informatikai eszközök iskolafejlesztő célú használatáról szóló harmadik országos online monitoringban

eLEMÉR újra önértékelésre hívja az iskolákat! Mint 2011 és 2012 februárjában, idén is országos kampányt indít az OFI az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Oktatási Hivatal támogatásával.  A mérés időtartama: 2013. február 4. – február 28.

Az alábbiakban az OFI felhívását olvashatja...


Regisztráció/belépés: ikt.ofi.hu

Felkérjük az iskolákat, hogy vegyenek részt az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet évenként ismétlődő országos mérésében, amely megmutatja, hogy hogyan alakul az informatikai eszközök használata az iskolákban. A mérés iskolafejlesztő szemléletű és módszertani jellegű, kitöltése nem lehet a rendszergazda vagy az informatikatanár feladata, legalább egy kis csoport közös gondolkodását igényli.

A mérést már egyszer vagy kétszer elvégző iskolákat is kérjük, hogy frissítsék, pontosítsák adataikat, illetve az Útmutatónak megfelelően végezzék el ismét a mérést. Tagiskolánként is lehet regisztrálni. A részvétellel automatikusan megnyílik az alaposabb iskolai önértékelés lehetősége is, reméljük, sokan élnek majd vele!

eLEMÉR és az iskolafejlesztés támogatására együttműködési szándéknyilatkozat született az Oktatáskutató és Fejlesztő Intézet, az Oktatási Hivatal, az Educatio Kft, valamint az Informatika-Számítástechnika Tanárok Egyesülete között.

A 2012 februárjában végzett második országos mérés elemzését eLEMÉR honlapján jelentettük meg letölthető gyorsjelentés formájában. A 2011/2012-es adatok összehasonlító elemzése az ÚJ Pedagógiai Szemle 2012. 4-6. számában olvasható.

Az országos mérést eLEMÉR végzi, aki

• helyzetképet ad az iskolának arról, hogyan is alkalmazzák az IKT az képzés különböző területein;
• már online, automatikus összesítésű kérdőíveket is biztosít ahhoz, hogy egyszerűbben begyűjthessék az iskola tanárainak és tanulóinak véleményét.
• megnyitja a részletesebb önértékelés és az önfejlesztés lehetőségét;
• információval szolgál az oktatásirányítás számára a tudatos döntéshozáshoz;
• visszajelzést ad a technika alkalmazását ösztönző beavatkozások hatásáról;
• adatokat biztosít a nemzetközi összehasonlító vizsgálatokhoz.

Együttműködésüket várjuk és előre is köszönjük!
eLEMÉR és munkatársai, OFI

eLEMÉR honlapja >>

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: