IKT műhely - Netbiztonság

Gyermekeink digitális világa - Kivel beszélgetnek a gyerekek a neten?

A UPC az európai uniós Insafe anyaszervezetével, a European Schoolnettel együttműködésben tájékoztató kisfilmet készített a szülők számára a gyermekek internetes biztonságáról.

A “Gyermekek digitális világa” című sorozat első részeként elkészült videóban bemutatott tények és információk az Európa-szerte 25 ezer gyermek és felnőtt megkérdezésével elvégzett EU Kids Online felmérés tanulságain alapulnak.

A tájékoztató anyagot támogatásáról biztosította az Európai Bizottság, az Európai Unió Családi Szervezeteinek Konföderációja és az EU Kids Online is. A tájékoztatót a UPC/Liberty Global távközlési szolgáltató vállalatcsoport szolgáltatási területein, összesen 12 országban teszik elérhetővé, több nyelven, köztük idehaza magyarul is.  A szülői felvilágosító anyagok széles körű elterjesztésében a UPC együtt kíván működni a hazai Safer Internet Plus konzorciummal.

Az animációs film praktikus tanácsokat nyújt a nyílt szülő-gyermek párbeszédhez olyan témákban, amelyekkel a fiatalok szembesülhetnek az internet használata során (Magánszféra a közösségi oldalakon, Online játékok, Weboldalak blokkolása , Webes veszélyek, Online barátkozás, Idegenekkel való találkozás, A személyes adatok védelme, A netes hírnév). A megjelenített nyolc témakörről részletesebb leírást és gyakorlatias tippeket is kaphatnak a szülők a kisfilmet kiegészítő, letölthető tippgyűjteményekben.

A kisfilm és a tippgyűjtemények megtalálhatóak a http://upc.hu/biztonsagitippek weboldalon.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


... Tovább a teljes cikkhez >>> PRIM.hu - Új internetbiztonsági kisfilm és tippgyűjtemény szülőknek

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: