Hírek - IKT hírek röviden

Az NTK-Player bemutatkozik

A 2013/14-es tanévtől a NAT 2012 kompatibilis akkreditált tankönyvek digitális változata már az új NTK Playerhez is elérhető.

Az NTK Player több, mint egy digitális tankönyv! A tankönyvi jóváhagyással rendelkező tananyagokat gazdag multimédiás és interaktív tartalom egészíti ki, melyet a pedagógusok és a diákok is szabadon bôvíthetnek és kiegészíthetnek saját anyagaikkal, jegyzeteikkel.

Az NTK Player lehetővé teszi a házi feladatok online kiosztását! A tankönyvben lévő interaktív feladatok vagy a pedagógus által beszúrt saját jegyzet, multimédiás anyagok és dokumentumok egy gombnyomással házi feladatként is elküldhetők a kiválasztott diákoknak vagy az osztály minden tagjának.

Az NTK Player tankönyvek munkatankönyvként is használhatók, a tananyagokat tudásfelmérésre és -elmélyítésre is alkalmas interaktív feladatok egészítik ki. A feladatok a tanórán megoldhatók vagy akár házi feladatként, online a diákoknak elküldhetők.

Az NTK Player támogatja az interaktív táblás használatot! A tankönyv teljes anyaga logikai egységre bontva egy gombnyomással nagyítható, így a táblára kivetített tananyag az osztály minden tanulója számára könnyen olvasható.

A tananyagok szövege teljes körűen kereshető, a találatokat az NTK Player megjelöli, így könnyítve meg a pedagógusok és a diákok munkáját.

A pedagógusok munkáját támogatja a Tanársegéd, mely a kerettanterv felépítését követve a tankönyvek minden leckéjéhez kínál kiegészítő IKT anyagokat (animációkat, prezentációkat), röpdolgozat és házi feladat javaslatokat és a leckéhez tartozó új fogalmak magyarázatát. A Tanársegéddel az anyagok bővíthetők, szerkeszthetők és átrendezhetőek.

Az interaktív tananyagot számos tanítást és tanulást segítő eszköz egészíti ki a periódusos rendszertől a készség- és képességfejlesztő játékokig.

A pedagógusok által beszúrt saját tartalmak egy gombnyomással hordozhatók! Tanári jogosultság esetén a tananyag két gépen is szabadon használható. A felkészülés során előkészített - saját anyagokkal, jegyzetekkel ellátott - tananyag online vagy pendrive-ra elmenthető és az iskolai gépen előhívható!

Az NTK Player tananyagok a felmenő évfolyamok NAT2012-es könyveihez 2013. szeptembertől elérhetők. Osztálynyi rendelés esetén ingyenes hozzáférést biztosítunk a tanároknak és a diákoknak.

Tovább a teljes cikkhez >>> Az NTK Player több, mint egy digitális tankönyv

NTK Player letölthető rövid ismertetője >>>

NTK Player előadás anyaga >>>


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: