Közösség - Események

Összecsapnak az IE8 böngészőfejlesztők - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzésÖsszecsapnak az IE8 böngészőfejlesztők

Az Internet Explorer 8 böngészőhöz fejlesztett bővítmények versenyét indította el a Microsoft. 2010. április 30-ig a verseny honlapjára, a www.addonverseny.hu oldalra tölthetik fel ötleteiket a vállalkozó kedvű fejlesztők.

Egyedi, ötletes és praktikus bővítmények – angol nevükön add-on-ok – készítésére biztatja a Microsoft a webfejlesztőket. A pályázóknak arra kell törekedniük, hogy bővítményeik olyan különleges funkciókkal ruházzák fel az IE8 böngészőt, amelyek igazodnak a felhasználók igényeihez: egyszerűbbé és gyorsabbá teszik a szörfözést. 

A bővítmények az Internet Explorer 8 alá külön telepíthető alkalmazások összességét ölelik fel. Ezen minialkalmazások a legkülönfélébb tulajdonságokkal gazdagíthatják a böngészőt, például lehetővé tehetik, hogy a felhasználó egy kattintással bármilyen internetes tartalmat megosszon ismerőseivel a Facebook-on, a böngészőből közvetlenül értesülhessen a másnapi időjárásról vagy tetszőleges valutát konvertáljon át valamilyen más pénznemre.
 
Az elkészített bővítményeket 2010. április 30-ig kell a verseny weboldalára feltölteni. A legjobb munkákra és leggyorsabb fejlesztőkre a népszerűség ígérete mellett értékes nyeremények is várnak. Az első 20 bővítményt feltöltő programozó Microsoft Wireless Mobile Mouse 6000 típusú egeret kap ajándékba, míg a közönségdíjas bővítmény gazdája egy fejlesztői feladatokra optimalizált LENOVO ThinkPad SL500-as laptopot nyerhet.
 
A verseny honlapján, a www.addonverseny.hu oldalon a beérkezett bővítmények szabadon megtekinthetők, kipróbálhatók és értékelhetők.
 
Tóth András Mihály, a Microsoft hazai Windows üzletágvezetője a megmérettetéssel kapcsolatban elmondta: „Habár már ma is sok olyan extra bővítmény érhető el az Internet Explorer 8 alá, amely sokkal gyorsabbá és gördülékenyebbé teszi a böngészést, bízunk benne, hogy a verseny során számos olyan új ötlet valósul meg, amely még kényelmesebbé teszi felhasználóink számára az internetezést. Az pedig külön öröm, hogy eközben tovább javíthatjuk kapcsolatunkat a Microsoft számára kulcsfontosságú független fejlesztői közösséggel.”

A Microsoft IE8 fejlesztői versenyről további információ a honlapon kívül a Facebookon és a Twitteren található:

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: