IKT műhely - IKT az osztályomban

Petőfi-címkeképA Tagxedo egy rendkívül sokoldalú, ingyenes online szófelhő generátor amellyel percek alatt változatos szófelhőket készíthetünk. A szófelhő generátor működését - a közelgő március idusa miatt - Petőfi Sándor Nemzeti dal című versével és a költő fényképének felhasználásával mutatjuk be.


Interaktív szófelhő készítő program - ingyen és extra funkciókkal

Részletek a videóból:

... A szófelhő program a tagxedo.com oldalról nyitható meg és használatához még regisztrálnunk sem kell.
...a nyilak azt jelzik, hogy választhatunk a beállítási lehetőségek közül. Ha például egy adott betűtípust szeretnénk, kattintsunk rá, és az egész szófelhő ebből a betűtípusból fog állni.  ... A legérdekesebb rész azonban még csak most következik!

... A Shape melletti nyílra kattintva egy képgyűjtemény jelenik meg, amelyből kiválaszthatjuk, hogy milyen alakúra szeretnénk vágni a szófelhőnket.... Pl. lehet ez egy szív... ha rákattintunk, máris átalakul a szókép. Arra is van lehetőség, hogy saját képet használjunk...

A feltöltött kép bizonyos elemeit szerkeszteni lehet, hogy szóképünket finomhangolni tudjuk. A "Threshold" változtatásával szabályozhatjuk a fekete-fehér részek telítettségét, a "Blur"-el a területek elmosódottságát. Addig játszunk a beállításokkal, amíg a kívánt hatást el nem érjük....  Arra is lehetőség van, hogy a nem kívánt részeket eltüntessük... Ha kész, az Accept gombra kattintunk.... Az "Edit image"-ra kattintva további változtatásokat tehetünk a képen... ... és kipróbálhatunk mindenféle egyéb variációt.

*** Ossza meg a videót másokkal is! ***

A program érdekessége, hogy az összes változatot megőrzi itt a "History" menüpontban, úgyhogy bátran kísérletezhetünk, nem fog elveszni egy változat sem (... persze, csak addig, amíg a programban maradunk!).

Szófelhőnket többféle formátumban menthetjük el, oszthatjuk meg másokkal. Menjünk a "Save | Share" menüpontba.... Az "Image" fül alatt különböző méretben és formátumban statikus képként menthetjük el a szófelhőt.

Van még egy szuper dolog a tagxedó szófelhő készítőben. A szófelhő interaktív, és az egyes szavak nem csak kinagyíthatóak, de rájuk is lehet kattintani. Alapértelmezésben a Google keresőben dobja ki a szót, de be lehet állítani egyéni URL-eket is, itt  a "Word | Layout options" menüpontban, a "Word" fül alatt.A Tagxedo tehát egy különlegesen sokoldalú szófelhő készítő program, ami az órai munkában is nagyon jól használható. Érdemes kipróbálni!

** Szóljon hozzá! Írja meg véleményét a videóban látottakról, saját tapasztalatairól! **

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: