IKT műhely - IKT az osztályomban

NASA eClips - Oktatási videók óvodások és általános iskolások részére - Interaktív Oktatástechnika Portál - Információk egy fedél alatt www.iot.hu - interaktív tábla, feleltetőrendszerek, feleltető rendszerek, digitális tananyagok, digitális írástudás, online tananyagok, interaktív tananyag, e-tananyag, elektronikus tananyag, pedagógus képzés, IKT képzés

A NASA számos oktatási forrásanyagot kínál diákok és tanárok számára. Az egyik ilyen forrásanyag, melyre nemrégiben bukkantunk rá ismét a NASA eClips videói.

Az eClips videók évfolyami szintenként vannak összeállítva: óvodáskortól 5. osztályig, 6-tól 8-ig, valamint 9-től 12-ig. Ám a nagyközönségnek szánt rész is megtalálható közöttük.

A videók rövid kisfilmek, melyek arra hivatottak, hogy bemutassák a NASA munkáját a diákok számára, és azt, hogy ez a munka miként hat az űrtudományra, továbbá annak várható hatását a mindennapi életre. Az összes videó megtekinthető online vagy helyi használatra letölthető.

NASA eClips - Oktatási videók óvodások és általános iskolások részéreAz oktatásban való alkalmazás

A NASA megtekintési útmutatót és kutatási feladatokkal kapcsolatos ötleteket is nyújt, melyeket a tanárok felhasználhatnak az osztálytermekben.

A videók első csoportja (óvodáskortól 5. osztályig) bemutatja a diákoknak, hogyan segít minket a NASA kutatómunkája világunk és naprendszerünk megismerésében.

A videók következő csoportja (6-tól 8. osztályig) a való világ problémamegoldásának témája köré összpontosul.

Végül a 9 - 12. osztályosoknak szánt videók a problémamegoldást helyezik a középpontba. A javasolt kutatási feladat ez utóbbi csoport (9-12.) számára egy hűtő rendszer megtervezése asztronauták részére az űrben.

Az alábbi linken megtekinthetők a különböző csoportokba rendezett videók: http://www.nasa.gov/audience/foreducators/nasaeclips/index.html

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: