Tananyag - Általános iskola

Kinyilt a Sakkpalota kapujaNyilvános sakkórán mutatta be az érdeklődő pedagógusoknak most készülő új tankönyvcsaládját a Polgár Judit nevével fémjelzett Sakkpalota 1. tankönyvet a Nemzedékek Tudása Tankönyvkiadó.
Az általános iskola 1-4. osztályosainak szóló, a sakk kerettantervnek megfelelő tananyag kidolgozása hosszú évek oktatási tapasztalatain alapul, aminek egyik fő színtere a szakmai rendezvénynek helyet adó Lemhényi Dezső Magyar-Angol Két tanítási nyelvű Általános Iskola (Budapest).

A színes, sok képi elemet és játékos feladatokat tartalmazó sakk tankönyveket munkafüzetek egészítik ki és segítik a gyerekek és pedagógusok munkáját.

Bárányi Ildikó, az NTK általános iskolai üzletágának vezetője a bemutatón arra biztatta a pedagógusokat, hogy bátran kezdjenek bele a játékos sakk oktatásba, mert a tananyag úgy van felépítve, hogy azt a sakkozni nem tudó pedagógusok is használhatják.

A sakk tankönyv mellé részletes, mindent elmagyarázó tanári kézikönyv is rendelkezésére áll a tanároknak, illetve a Polgár Judit Sakk Alapítvány a Képességfejlesztésért akkreditált pedagógus képzést is nyújt az érdeklődőknek.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: