IKT műhely - IKT az osztályomban

A fejlődő Bing Térkép
A fejlődő Bing Térkép

A Bing csapata serényen dolgozik új és még újabb funkciók hozzáadásán a Bing Térkép oldalához. A fejlődésnek mi is tanúi lehetünk, ha ellátogatunk a Bing Maps beta weboldalára.

A fejlődő Bing TérképÉrdekes lehet megnézni például a Culford iskolát a térképen. Adrian Edgar, az iskola informatikai felelőse feltöltött képeket a főépületről a Photosynth-be. Ezzel az alkalmazással a képeket háromdimenziós térbe lehet illeszteni, hogy a böngésző előtt ülve bebarangolhassuk a területet, mintha valóban ott lennénk.

A legjobb, hogy bárki, aki a Bing Térképet nézi a környéken keresgélve, megtalálja majd a zöld gombostűt, ami azt jelzi, hogy valaki elkészített, s feltöltött az adott helyről egy bejárható részt. Csak egy kattintás, s a látogató a térképnézetből átkerül a 3D-s Photosynth nézetbe. (Ide kattintva közvetlenül eljuthatsz a Culford iskola Photosynth oldalára). De nem kell ennyire messzire menjünk, ha ki akarjuk próbálni ezt a szolgáltatást, Budapest is tele van bejárható résszel, nézzünk csak körül a Hősök Terén!

A fejlődő Bing TérképA Photosynth viszont nem az egyetlen kiegészítő, ami elérhető a Bing térképhez. Egy sor alkalmazást találunk, megtekinthetjük például a környék aktuális twitter bejegyzéseit, közlekedési információkról, helyi eseményekről értesülhetünk, újságborítókat, webkamerák képekeit nézhetjük meg. Még arról is tájékozódhatunk, hogy ha ott lennénk, milyen csillagok lennének a fejünk felett. További alkalmazásokat találuk a térképen a Map Apps gombra kattintva.

Az óvatosság azért itt sem árt! A sok szolgáltatás túlzott használatának beláthatatlan következményei is lehetnek! Senki sem szeretne csípős megjegyzést látni magáról, s esetleg a tegnapi ebédjéről ha rákeres a munkahelyére a térképen.

 
A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: