Számítógépek - Laptop és PC

Stílus és biztonság az osztálytermi notebookok számáraStílus és biztonság az osztálytermi notebookok számára

Tíz éve hasonló igény fel sem merült, hisz a hordozható számítógépek a vezető beosztású dolgozók privilégiuma volt, mára viszont annyira hétköznapivá váltak, hogy az iskoláknak szembe kell nézniük a megnövekedett biztonsági kockázatokkal. Jelen cikkben a CleverBoard Kft. megoldásairól kívánunk egy rövid áttekintés nyújtani.

A megváltozott igények

 

Amikor iskolába jártam, az összes elektronikai eszközöm egy karóra volt, s az értékeim a tollgyűjteményemre, és a matek házira korlátozódtak. Tanárként viszont nem egyszer futottam bele, hogy a gyerekek egy kisebb elektronikai áruházzal járnak iskolába, nem kis kockázatnak kitéve saját maguk, és értékeik biztonságát. Notebook, netbook, telefon, mp3 lejátszó, s ki tudja mit hoz a jövő? Biztos, hogy nem ezeknek az eszközöknek a kihalását! Akkor nézzük, hogyan helyezhetjük biztonságba ezeket az iskola falain belül! 

 

NoteLocker, a helyhez kötött tárolómindenes

 

Stílus és biztonság az osztálytermi notebookok számáraNoteLocker moduláris felépítéséből kifolyólag a helykihasználás eminense, alkalmazhatjuk falra szerelve, vagy elhelyezhetjük a földön a tornyokat. Igényes kialakításának köszönhetően a legtöbb teremben jól mutat, kiválóan harmonizál a szoba bútoraival, s egyéb berendezési tárgyaival.

 

Biztonság terén sem kell megalkudnunk, az alapváltozat elforgatható lakatkilinccsel rendelkezik, amit igény szerint kulcsos, esetleg kombinációs zárral látnak el. A kulcsos megoldásnál választhatunk egyedi, vagy egységes kulcsokat, de lehetséges főkulcsos zárrendszer beszerelése is.

 

De nem csak a biztonságos tárolásban jeleskedik ez a termék. A rekeszekben található konnektorok segítségével fel is tölthetjük a benne tárolt berendezéseket, s igény szerint akár hálózati-csatlakozóval is lehet kérni, ami például a számítógépek frissítésekor lehet előnyös.

 

Helyhez kötött tárolás kényelme + mozgathatóság szabadsága = NoteCart

Stílus és biztonság az osztálytermi notebookok számára

Akiknek fontos a NoteLocker stabil, helyhez kötött tárolási, s az elektromos hálózat nyújtotta akkumulátortöltési szolgáltatása, de nem akarnak lemondani a notebookok nyújtotta szabad mozgásról sem, azoknak született meg a NoteCart. Ez a görgős szekrény a CleverBoard Kft. által forgalmazott laptopok tárolására és töltésére alkalmas görgős modelljeinek negyedik generációja, amit a velük együttműködő iskolák igényeinek figyelembevételével fejlesztettek tovább.

 

Négy modell közül választhatunk, amik a tálcák számában térnek el egymástól. Lehetőségünk van 12, 16, 24, illetve 32 (netbook kivitel) tálcával rendelkező egyedek között dönteni. A transzformátoroknak mind a négy modellben külön polcokat alakítottak ki, s az egyéb eszközök elhelyezése sem okoz gondot.


Stílus és biztonság az osztálytermi notebookok számáraA NoteCart kiegészíthető egy zárható kiszolgáló panellel, amibe például switch, vagy vezeték nélküli hozzáférési pont szerelhető. Ha kívülre megyünk, láthatjuk hogy a tárolónk tetején csúszásmentes gumifelület van, amit perem határol, kivetítő, vagy nyomtató biztonságos elhelyezését elősegítve. 

 

Amikor a Sahara cég dolgozói ezt a szekrényt készítették, három fő feladatra összpontosítottak: laptopok tárolása, töltése, mozgatása. Ez a legtöbb iskolának teljes mértékben elég, de egy sor, ezen felüli szolgáltatással is bővíthető az eszköz. Ilyenek az olyan praktikus használatot szolgáló elemek, mint a tálcákat mozgató kihúzható sínek, vagy az átlátszó ajtó. Ennek segítségével ellenőrizhetjük, hogy minden notebook a helyén van-e, s a LED kijelzőkre tekintve ellenőrizhetjük a töltöttséget.

Stílus és biztonság az osztálytermi notebookok számára

 

Ugyan a NoteCart mozgatható, ha mégis egy állandó helyre szeretnénk helyezni, a kerekek, s fogantyúk eltávolíthatóak, s helyettük  lábazat helyezhető fel. A biztonságról egy többpontos, erős zár gondoskodik. 

 

Egy ilyen, laptopokkal feltöltött gurulós szekrény könnyen rosszindulatú emberek célpontjává válhat. A termék fejlesztői azonban erre is megtalálták a választ: a NoteSecure megakadályozza a hozzáférést az ajtóhoz. Csak felszereljük falra, s ezután valahányszor a NoteCart szekrényt biztonságba akarjuk helyezni, ajtajával a szerkezet felé fordítva beletoljuk, s lezárjuk.

 

Ha a szállítás a fő szempont, akkor lép a színre a NoteCase

Stílus és biztonság az osztálytermi notebookok számára

 

Két változattal állunk szemben, az egyik egy elegáns alumínium bőrönd, míg a másik egy strapabíró műanyagból készült táska, melyek teleszkópos húzókarral, s kerekekkel rendelkeznek.

 

NoteCase 8  alumínium bőrönd 8 laptop, s a hozzájuk tartozó tápegység befogadására alkalmas. Belsejében variálható méretű rekeszektalálhatóak. A NoteCase 6 pedig 6 notebookot, s a tartozék tápegységeket befogadó műanyag táska. Ennek a belsejében habszivacs védi a gépeket, kívülről pedig erős csattal, s zárral találkozunk. A NoteCase 10 már 10 netbookot képes tárolni a tápegységeikkel együtt.

 

Az utolsó szó jogán

 

Nem szabad elfelejteni, hogy egy iskolának hatalmas felelőssége van az értékek biztonságos őrzését illetően. Ez egy olyan kihívás, amire manapság megoldást kell találnunk! Ehhez szállít eszközöket a CleverBoard Kft. is. Az itt bemutatott három terméken felül kapható még az alacsonyabb árkategóriában megszokott Sahara Moby-Go 16 fős notebook, vagy 32 fős netbook töltő-tároló állomás is. 

 

 
Cleverboard - Interaktív Oktatástechnika Portál - Interaktív tábla. feleltetőrendszerek, interaktív tananyag, pedagógus képzés - Információk egy fedél alatt www.iot.hu
A szekrényekről bővebb információ a forgalmazó honlapján található >>> cleverproducts.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: