IKT műhely - IKT az osztályomban

Készíts saját kezűleg fal nagyságú posztert!Készíts saját kezűleg fal nagyságú posztert!

Gyakran előfordulhat velünk, hogy készítünk, vagy találunk egy képet, amiből legszívesebben egy jó nagy plakátot tennénk fel a falra. A kivitelezés azonban nehézségeket hordozhat magában. Nézzük meg, hogy oldhatjuk meg ezt a feladatot!

A GD Software's Easy Poster Printer programmal, ahogy a neve is mutatja, könnyen elvégezhető a feladat, Készíts saját kezűleg fal nagyságú posztert!akár 20 méter hosszú, s 20 méter széles plakátokat is létrehozhatunk a segítségével. A nyomtatáshoz sem kell extra felszerelés, megfelelő lesz egy hétköznapi nyomtató is, az Easy Poster Printer program ugyanis feldarabolja a képünket hagyományos méretű oldalakra.

A program ingyenesen letölthető. Mivel azonban .NET Framework 3.5-s futtatókörnyezetet igényel, telepítése sem Mac, sem GNU/Linux operációs rendszert használó felhasználóknak nem lehetséges. Használatához Windows operációs rendszer, s a fenti keretrendszer szükséges.

Iskolai felhasználás

Természettudományos tárgyakhoz jól jöhet életnagyságú ábrák nyomtatása állatokról, növényekről. A terem hangulatát azzal is lehet emelni, hogy az osztály életének idővonala kikerül a falra.

A cikk teljes terjedelemben itt olvasható itn.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: