Hírek - IKT hírek röviden

közelharc a Google megüresedő helyéértNagy port kavart a Google azon döntése hogy a felhasználói szám folyamatos csökkenésére a közösségi média térhódítására valamint erőforrásaik átszervezésére hivatkozva július elsejével lekapcsolja a legnépszerűbb RSS olvasót a Readert. Úgy fest azonban hogy mások még mindig látnak fantáziát az RSS protokollban és a Google bejelentését követően szinte azonnal megindult a harc a még mindig népes olvasói tábor megszerzéséért.

 

A Feedly már aznap jelezte hogy már egy ideje számított a Reader végére és dolgoznak egy Normandy kódnevű projekten ami a Google RSS olvasójának klónja lesz. Addig is arra biztattak mindenkit hogy próbálja ki a Feedly-t. A gyors kommunikáció sikeresnek bizonyult a program készítői pénteken közölték hogy két nap alatt több mint félmillió Google Reader felhasználó csatlakozott a Feedly táborához és a szolgáltatás zökkenőmentes fenntartása érdekében új szervereket helyeztek üzembe valamint megtízszerezték a sávszélességet. A következő hónap során heti rendszerességgel fogják új funkciókkal bővíteni az olvasót miközben fő céljuk a szolgáltatás fenntartása lesz.

Közben a Digg is beszállt a versenybe. Közleményük szerint már a hírt megelőzően is tervezték egy RSS olvasó elkészítését de a munkának csak 2013 második felében álltak volna neki. A Google döntését követően viszont előrébb hozták a projektet és egyből nekilátnak a feladatnak. Mivel tisztában vannak az előttük álló kihívás nagyságával (ők is) arra kérik a Reader közösségét hogy ötleteikkel észrevételeikkel segítsék a fejlesztést. Terveik szerint nem csak az olvasót hanem annak API-ját is pótolni fogják majd.

Addig is a Reader alternatíváját keresők tehetnek egy próbát például a NewsBlur NetVibes The Old Reader olvasókkal.

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Tovább a teljes cikkhez ...

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: