Hírek - IKT hírek röviden

Haláli Google bejelentkezésA Google tegnap egy új szolgáltatást jelentett be mely arra a mind gyakrabban felmerülő kérdésre igyekszik választ adni hogy mi történjék a felhasználók „digitális javaival” ha az illető meghal.

 

Az új szolgáltatás – tapintatosan kiválasztott – neve: inaktívfiók-kezelő (Inaktív Account Manager) elérni pedig a Google-fiók beállítási oldaláról lehet.

Habár egy fiók inaktívvá válása bekövetkezhet természetesen haláleset folytán is de a felhasználók egyéb okokból is akadályoztatva lehetnek és a szolgáltatás arra ad módot hogy ezt a helyzetet valahogy kezelhessük. Például be lehet állítani egy időtartamot hogy amennyiben ezalatt nem jelentkezik be a felhasználó onnan kezdve kapja meg a fiók az inaktív minősítést. A lejárat előtt nem sokkal a rendszer automatikusan figyelmeztet a közelgő határidőre. Ezt az értesítést kérhetjük családtagok barátok ismerősök címére is illetve egyéb felhasználói jogokat is megoszthatunk velük. valamint természetesen arra is van mód hogy megbízzuk a Google-t hogy az inaktívvá vált fiókot automatikusan töröljék.

Google

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Tovább a teljes cikkhez ...

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: