Hírek - IKT hírek röviden

A Gmail története 2004-2013Korábban áttekintettük a YouTube 8 évét ami szintén nem semmi átalakuláson ment keresztül. Most nézzük meg a Google által fejlesztett Gmail mit tett le az asztalra 9 év alatt.


Nehéz minden egyes dolgot kiemelni de a főbb pontokat mindenképpen érdemes. Egy éves szülinapján például úgy kedveskedtek a felhasználóknak hogy 2 GB tárhelyet adtak ajándékba majd közel egy évre rá – már 2006-ban járunk – elérhetővé vált a chatfunkció április 12-én pedig megjelent a Google Calender. Májusban már 40 nyelven volt elérhető a szolgáltatás.

A 2007-es év is tartogatott újdonságokat a felhasználók számára: a Gmail lett a világ egyik legnagyobb email szolgáltatója és októbertől elérhető vált az IMAP amely lehetővé tette a Gmailre való migrációt más webmail szolgáltatásból. És ekkor következett be egészen pontosan Valentin-napon a fordulat: bárki szabadon regisztrálhatott.

2008-ban is több újdonsággal rukkoltak elő melyek közül az egyik legjelentősebb hogy megjelent az első Android alkalmazás (október 22). Egy hónapra rá pedig a videochat funkció is elérhetővé vált. És elérkeztünk 2009-hez amikor is a Gmail véglegesen ledobta magáról Beta státuszát.

Gmail+videochat 

Gmail videochat

 

Új külső

2011-ben végre megújult a dizájn és lehetővé vált a kétlépésű hitelesítés is. Majd év végén megjelent az első applikáció iOS-re. Tavaly pedig már 425 aktív user használta a szolgáltatást és akár 10 emberrel is videochatelhettünk ingyen. Ekkor már 57 nyelven volt elérhető világszerte 10 GB-ra bővült a tárhely és akár ugyanekkora méretű fáj küldése is lehetővé vált a Google Drive integrálásával.

Idén pedig elérkeztünk a 9. évhez. Boldog Szülinapot Gmail!

 

Forrás: Techspot.com

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Tovább a teljes cikkhez ... hirek.prim.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: