Hírek - IKT hírek röviden

Egyre nő a tablet használatEbben az évben már több felmérés is igazolta hogy egyre többen vesznek táblagépet és használják munkaeszközként is. Bár a felhasználók száma viszonylag még csekélynek mondható – a 18-54 év közötti korosztály 5%-a rendelkezik ilyen eszközzel - a válaszadók 38%-a úgy gondolja az emberek nagy részének lesz táblagépe néhány év múlva.


Ez a szám nem a táblagép iránti igényt mutatja: sajnos sokan egyszerűen nem engedhetnek meg maguknak egy ilyen eszközt. A kutatásban részt vevők 46%-a nyilatkozott így. Az is érdekes hogy mindössze 5% rendelkezik tablettel viszont 13% szerint elképzelhetetlen az élet nélküle. Vagyis vennének az emberek ha lenne rá pénzük.

Korábbi felmérés már igazolta hogy egyre többen az olcsó eszközöket keresik és nem feltétlenül azért mert megelégednek vele hanem erre tudnak áldozni.

Nézzük mi jellemzi ma Magyarországon a táblagéphasználókat (lásd infografika)!

  • A tablettel rendelkezők fele 35-44 éves
  • 10 userből 6 férfi
  • 37%-uk diplomás
  • 38% útközben is használja
  • Sokan (közel fele) e-könyveket is olvas rajta
  • Minden ötödik munkára is használja az eszközt

 

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

Tovább a teljes cikkhez ... hirek.prim.hu

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: