Hírek - IKT hírek röviden

Magyar űrflották csaptak össze a virtuális térben

Ismét az ország legjobb fejlesztő csapatát kereste az evosoft és a Microsoft 24 órás programozói versenyén. A Microsoft szakmai programokkal folyamatosan támogatja a hazai diákokat és fejlesztőket, melynek egyik fontos eseménye az évente megrendezett megmérettetés. Az idei nyertes párosnak csak az egyik tagja volt szoftverfejlesztő, társa leendő közgazdász, aki stratégiai tanácsokkal segítette elő a duó sikerét.

 

Az idei versenyen a fejlesztőknek egy űrarmada vezérlését végző mesterséges intelligenciát kellett fejleszteniük, mely más résztvevők seregével csapott össze a virtuális térben. A verseny népszerűségét jól mutatja, hogy a 160 fős nevezési keret már a meghirdetést követő hatodik órában betelt – a jelentkezők közül többen már sokadik alkalommal vettek részt a rendezvényen.

A helyezések:

1. Lómajom (Ferenczy Péter és Németh Róbert)

2. THEBUGGERS (Honti Gergely és Kenyeres Dávid)

3. UnDeFiNeD (Csajtai Péter és Karaffa Csilla)

A versenyzők nagy része már névről ismeri egymást, megvannak a személyes ambíciók, hogy ki kit szeretne fölülmúlni. Leleményes algoritmusokat fejlesztettek, és ezt játéknak fogták fel" – jellemezte a versenyt Lippé Szabolcs, a rendezvénysorozat megálmodója.

Az ilyen szakmai küzdelmeken új dolgok születnek, és nekünk erre van szükségünk. A mi munkánk is innovációt igényel, hiszen a mérnöki alkotás csúcsát képviseljük. Az ilyen eseményeken megszólíthatjuk a munkaerőpiacon lévő kreatív utánpótlást" – mondta Dr. Várady Péter, az evosoft ügyvezetője.

A versenyt beharangozó videók az alábbi SkyDrive-mappában tekinthetők meg: https://skydrive.live.com/redir?resid=FBA21BF7D94ECEEA!348&authkey=!APIfnUsiPjS0gU0

WTW Online – kódpárbaj

Egy hónappal a WTW után rendezik meg a verseny online változatát, melynek küzdelmeit az interneten követhetik majd a jelentkezők. A kódpárbajról bővebb információ a https://devportal.hu/kodparbaj oldalon található.

 

 

 


<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


 

Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: