Hírek - IKT hírek röviden

Újra bővült a Google virtuális múzeum kinálata

Marzia Niccolai, a Google Art Project munkatársa jelentette be ma a hivatalos blogban, hogy újabb érdekes és izgalmas anyagokkal bővítették a szolgáltatás kínálatát.

Kiemelt ajánlat: gyönyörű, a helyi viseletet bemutató fotósorozattal találkoznak azok, akik a neves perui fotós, Mario Testino frissen feltöltött nagy felbontású képeit nézik meg. A nagy felbontású képek adatbázisa egyébként folyamatosan bővül, most olyan festők alkotásai kerültek fel, mint Monet, Vermeer, Rembrandt. De ezeken belül is kiemelt szerepet kapnak, a virtuális gyűjtemény legfontosabb kincsei: a gigapixeles, vagyis extra nagy felbontással felvitt képek. Ezek száma 16 darabbal gyarapodott, köztük van Edvard Munch híres „Sikoly” c. képe is.

Újra bővült a Google virtuális múzeum kinálata

A harmadik, az előző kettővel természetesen szorosan összefüggő változás, hogy azon múzeumok száma is 20-szal növekedett, melyek termeinek egy részét a Street View utcakép technológiájával be lehet járni. Fontos tudni, hogy nemcsak kifejezetten múzeumokat vesznek fel a projektbe, hanem más, kulturálisan értékes épületeket is meg lehet majd nézni belülről. Elsőként az 1088-ban alapított, a világörökségi listán szereplő pátmoszi Szent János kolostor járható be, illetve 116 ott található műalkotás is megtekinthető.

Újra bővült a Google virtuális múzeum kinálata

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: