Hírek - IKT hírek röviden

cikk új cím

Az Apple több mint egy éve próbál megegyezni a zeneipar három legnagyobb, megkerülhetetlennek számító kiadóóriásával, hogy elindíthassa saját streaming zeneszolgáltatását, a tárgyalások azonban – ahogy arra az Apple híresen kompromisszumképtelen tárgyalási szokásai alapján előre számítani lehetett – elég lassan haladtak.

 
cikk új cím

Először a Universal Music, majd a Warner Music állt kötélnek, a Sony Music azonban nehezebb esetnek bizonyult.Az ügyet jól ismerő források szerint azonban ma reggel a két vállalat végre megegyezésre jutott, és így elhárultak a szolgáltatás tartalmi részét illető akadályok.

Sokan arra számítanak, hogy a hétfőn kezdődő WWDC konferencia megnyitásakor jelenti majd be a média által egyelőre csak iRadio néven emlegetett szolgáltatást, de annak fényében, hogy az Apple-nek csak ma sikerült lezárnia a tárgyalásokat a kiadókkal, valószínűtlennek tűnik, hogy a szolgáltatás ténylegesen már jövő héttől elindulna. Az Apple legnagyobb ellenfeleinek ezen a piacon a Spotify, a Pandora, a Google és az Amazon számítanak, a cupertinói vállalatnak azonban van két hatalmas előnye: az iTunes már meglévő hatalmas felhasználói bázisa, és a konkurenseinél jóval szélesebb piaci lefedettsége.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi Gábor

 


Hozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: