Számítógépek - Okostelefonok

Egyre né az okostelefon és tablet piaci részedesés

A Gemius azzal kapcsolatban készítette legújabb felmérését, hogy a digitális piacon az internetes forgalom növekedésével együtt évről-évre nő az okostelefonok és a tabletek részesedése.

A nemzetközi tanulmány szerint a legtöbb mobil oldalletöltést Dániában regisztrálják, a leggyorsabb növekedés Szlovákiában tapasztalható. Hazánkban átlagos szintű a növekedés a mobil eszközökről történő oldalletöltés tekintetében.

Egyre né az okostelefon és tablet piaci részedesés

A nemzetközi vizsgálatban minden közép- és kelet- európai ország részt vesz, ahol a Gemius méri a weboldalak forgalmát így Belorusszia, Bulgária, Horvátország, Cseh Köztársaság, Észtország, Litvánia, Lettország, Moldova, Lengyelország, Szlovénia, Szlovákia, Ukrajna és Magyarország, kiegészítve a dániai adatokkal.

Az elemzés 2012 és 2013 áprilisa közötti időszakot vizsgálja.

Bár a vizsgálatban résztvevő országok közül a dán piac a legfejlettebb (a teljes internetes forgalom több mint 31 százalékát mobileszközök generálják, a növekedés 86 százalékos a 2012 áprilisi adatokhoz képest), legnagyobb növekedést mégis Szlovákiában és a Csehországban figyelhetjük meg a mobiltelefonok és a tabletek által generált oldalletöltésekben (arányuk több mint 200 százalékkal nőtt 2012 áprilisi adatfelvételhez képest).

Magyarországon, Szlovákiában, Horvátországban és Litvániában, a mobil oldalletöltések aránya meghaladta a régiós átlagot (6,6 százalékot).

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: