Hírek - IKT hírek röviden

Biztonságos jelszó generálás a tét...A biztonságos jelszó generálás új módja A Motorolát a Google tavaly májusban vásárolta fel 12,5 milliárd dollárért, de a nagy múltú gyártó azóta inkább az átszervezése miatti több ezer fős elbocsátások és a mobilszektorban folyó szabadalmi perek kapcsán került a lapok hasábjaira, nem pedig készülékei miatt.

A biztonságos jelszó generálás új módja

A múlt heti D11 konferencián azonban végre a technológiáról is szó esett a Motorola kapcsán, és a cég képviselői nem csak az ősszel megjelenő okostelefonokról, hanem egy sokkal érdekesebb témáról, a hitelesítésről is beszéltek. Manapság, amikor nem ritka, hogy egy ember akár számítógépet/okostelefont/tabletet is használ napi szinten, egyre több kényelmetlenséget okoz a gyakori hitelesítési kényszer, a fokozott biztonsági kockázatról nem is beszélve.

Regina Dugan, akit a Motorola (Google) egyenesen a DARPA - az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának védelmi kutatásokért és fejlesztésekért felelős részlege – vezető székéből csábított el, elmondta, hogy felmérések szerint a technológiailag fejlett és aktív régiókban a felhasználók naponta átlagosan 39-szer azonosítják magukat valamely eszközükön. Ez hosszú távon rendkívül bosszantó tud lenni, és ahhoz vezethet, hogy a felhasználó a gyorsabb és egyszerűbb hitelesítési folyamat érdekében ugyanazt a jelszót kezdi használni több fiókhoz is, és így fokozott biztonsági kockázatnak teszi ki magát (és esetleg akár munkaadóját is).

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: