Számítógépek - Okostelefonok

Okostelefon piaci részesedésKéri a LENOVO az okostelefon piaci részesedéstre vágyik a LENOVO... A Lenovo mára a világ második legnagyobb PC gyártója lett, alig lemaradva a sokáig piacvezető HP-tól, és szinte biztos, hogy néhány hónapon belül a vezetést is átveszi.

Most, hogy a kínai gyártó jó stratégiával és kitartó munkával néhány év alatt a legnagyobbak közé küzdötte fel magát, és elsődleges piacán stabilnak érzi a helyét, figyelme más piacok felé fordulhat.

Kéri a LENOVO az okostelefon piaci részesedést

Iparági források szerint a Lenovo jelenleg két olyan vállalattal tárgyal további együttműködésről vagy esetleges akvizícióról, melyekkel már eddig is szoros kapcsolata volt: az NEC-vel és az IBM-mel.

A kínai vállalat az NEC-vel közel két éve állapodott meg PC-s üzletágaik egyesítéséről, az akkor létrehozott NEC Lenovo Japan Groupban a Lenovo 51 százalékos tulajdonrésszel bír.

Az IBM 2005-ben adta el PC-s üzletágát a Lenovónak, mely az így megszerzett tudást, piacot és bejáratott márkaneveket remekül használva mára az egyik legsikeresebb kínai technológiai vállalattá nőtte ki magát.

A cég a napokban zárja le befektetői roadshowját, és pénzügyi elemzők szerint pozitív visszajelzések esetén akár félmilliárd dollár értékű vállalati kötvénykibocsátásra is sor kerülhet, az így befolyó összeget pedig a Lenovo minden bizonnyal felvásárlásokra költené. Az IBM x86-os szerverrészlegének felvásárlása már többször is szóba került, de az IBM a kiszivárgott információk szerint legalább ötmilliárd dollárt szeretne érte, de egyes elemzők szerint inkább négymilliárd dollár körüli összeg lenne a reális vételár.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: