Hírek - IKT hírek röviden

A Google Glass és az adatvédelem

Amióta az Explorer programba bejutott Glass tulajdonosok elkezdték aktívan használni és próbálgatni a Google világszerte nagyon várt eszközét, egyre többen adnak hangot adatvédelemmel kapcsolatos aggályaiknak is.

Bár a mai telefonokkal is nagyon egyszerű szinte bárkiről fotót vagy videót készíteni a beleegyezése nélkül, a Google Glass ezt még könnyebbé teheti.

A Google Glass és az adatvédelem

A legtöbben azonban nem a titokban készített felvételek, hanem az arcfelismerő funkcióval felvértezett alkalmazások lehetősége miatt aggódnak.

Bár a Google még nem kínál a fejlesztőknek arcfelismerő funkcióra használható API-t, az amerikai Lambda Labs már kiadta erre a célra kifejlesztett API-ját.

Nyolc amerikai kongresszusi képviselő néhány hete levelet írt Larry Page-nek, a Google elnök-vezérigazgatójának, amiben az eddig elérhetőnél több információt kértek az eszköz adatvédelemmel kapcsolatos működéséről, és külön kitértek az arcfelismerés kérdésére.

Las Vegasban a kaszinótulajdonosok körében már felmerült, hogy tiltsák majd a Glass viseletét létesítményeikben, Nyugat-Virginiában pedig már hoztak is egy törvényt, mely tiltja a viselhető számítógépek használatát járművezetés közben.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: