IKT műhely - Zöld IKT

Energiatakarékossági tipp: Váltson az Internet Explorer-re

A Microsoft új terepet választott, hogy népszerűsítse böngészőjének legújabb verzióját: a cég kutatási megbízást adott az egyébként igen tekintélyes német Fraunhofer Intézet amerikai divíziójának, hogy készítsenek egy felmérést a böngészők energiafelhasználásáról.

Energiatakarékossági tipp: Váltson az Internet Explorer-re

Az eredmény: a megvizsgált programok (Internet Explorer, Firefox, Chrome, a legújabb verziók) közül a legkevésbé energiapocsékoló a Microsoft szoftvere. A kimutatás szerint az Internet Explorer a Windows 8-on különösen nagy számítási igények esetén (videó, Flash stb.

megjelenítése) 18 százalékkal kevesebb energiát fogyaszt, mint a konkurensek termékei. A kutatás (tekintsünk el most a pr-szempontoktól) jelentőségét azonban az is csökkentheti, hogy olyan minimális különbségeket sikerült csak kimutatni, melyek sem önmagukban, sem relatíve nem számottevőek.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: