Hírek - IKT hírek röviden

Vége a személyes a kontaktlencse Google Glass mindent láthat

Még igazán el sem indult a Google Glass (várhatóan igen sikeres) karrierje, kutatók már azon dolgoznak, hogy egy hasonló tudású, ám nem ennyire feltűnő és esetenként kényelmetlen eszközt fejlesszenek ki, mégpedig kontaktlencse formájában – mutatta be az eddigi eredményeket az MIT Technology Review .     A kutatást több intézményben végzik, köztük van a Samsung két fejlesztőcsapata is.

Vége a személyes a kontaktlencse Google Glass mindent láthat

Az Ulszani Műszaki Egyetemen Jang-Ung Park vegyészmérnök irányítja a munkát, ők egy saját fejlesztésű lágy lencsére szereltek egy fénykibocsátó diódát (LED-et), a lencse anyaga egy átlátszó, jó vezetőképességű, rugalmas matéria, mely grafénből és ezüst nanoszálakból épül fel. A Nano Letters tudományos lapban közzétett eredményeik szerint az emberéhez hasonló felépítésű szemmel rendelkező nyulakon tesztelték az eszközt, és mindeddig nem tapasztaltak káros hatást, vagyis a (nyúl)szem jó reagált a lencsére.

A kutatók a továbbiakban szeretnék a lencsét mindarra képessé tenni, amit a Google Glass, vagyis egy viselhető számítógép tud. Ehhez még sok munka szükséges, hiszen a mostani lencsés „kijelző” még csak egy képpontot képes kezelni, de az alapelvet már kidolgozták, erre a technológiai alapra már lehet építkezni.

Tovább a teljes cikkhez >>> itcafe.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: