Hírek - IKT hírek röviden

WLAN hálózat az autópályákon

Peter Ramsauer német közlekedési miniszter WLAN-modulokkal látná el az autókat és az útépítési, illetve -javítási helyszíneket, hogy így lehessen megakadályozni a dugók és veszélyes helyzetek kialakulását.

Az úgynevezett kooperatív intelligens közlekedési rendszereket (C-ITS) 2015-tõl tervezik bevezetni, az autógyártóknak addig kell felszerelniük az általuk piacra dobott jármûvek egy részét WLAN-modulokkal, hogy így biztosítsák az automatikus kommunikációt a gépkocsik és a kihelyezett modulok között.

WLAN hálózat az autópályákon

Miközben az utóbbiak folyamatosan információkat küldenek a közlekedési helyzetrõl a vezetõknek, addig a fedélzeti egységek szintén különbözõ adatokat (pontos tartózkodási hely, sebesség, esõ- és ködhelyzet) osztanak meg valós idõben.

Az ADAC adatai alapján tavaly 285 000 dugó volt a német autópályákon, amelyek teljes hossza elérte az 595 000 kilométert.

Az így elvesztegetett idõ 230 000 órát, míg az emiatt keletkezõ nemzetgazdasági kár több mint 100 milliárd eurót tett ki.

Ramsauer egyeztetni akar Doris Bures osztrák és Melanie Schultz holland közlekedési miniszterrel, hogy közösen írjanak alá egy nyilatkozatot.

Tovább a teljes cikkhez >>> www.sg.hu

<<< Szóljon hozzá a cikkhez! Ha hasznosnak találja lájkolja, twittelje! Kollégái, ismerősei így könnyebben rátalálnak és szívesen olvassák ezt a cikket. <<< egy kattintást megér!

***

Kapcsolódó cikkek:

Keresés a portálon


Főszerkesztő +Tarnavölgyi GáborHozzászólás

Név:
E-mail cím:
Weblap:
Tárgy:
Hozzászólás: